Distincţia „Alae", acordată prof. univ. dr. Horaţiu Suciu şi dr. Kolozsváry Zoltan

Distribuie pe:

Ieri, cu ocazia Zilei Europei, în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii, într-un cadru festiv, cu participarea oficialităţilor locale - Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, cadre universitare, directori de servicii deconcentrate şi un numeros public, două personalităţi mureşene - prof. univ. dr. Horaţiu Suciu şi dr. Kolozsvary Zoltan, au primit din partea CJ distincţia „Alae", în semn de preţuire şi de recunoaştere a meritelor profesionale şi ştiinţifice, cu implicaţii naţionale şi internaţionale.

Cele două propuneri au fost făcute de preşedintele CJ, Ciprian Dobre, şi aprobate în unanimitate de consilierii judeţeni, semn că meritelor celor doi sunt de necontestat.

Prof. univ. dr. Horaţiu Suciu a fost elogiat de remarcabilul prof. univ. dr. Radu Deac, printr-o scrisoare citită de prof. univ. dr. Şerban Bancu, din fiecare cuvânt reieşind aprecierea şi mândria faţă de meritele „unei voci tinere şi puternice, care a dezvoltat excelenţa în chirurgie, în oraşul în care s-a născut, cu ecouri pe plan naţional şi internaţional".

La rândul său, prof. univ. dr. Horaţiu Suciu, a mulţumit pentru onoarea care i s-a făcut, recunoscând că, deşi este foarte emoţionat, nu uită că în spatele succeselor sale se află o întreagă echipă multidisciplinară, cu toţii unindu-se în jurul şi în interesul pacientului.

Din păcate, dr. Kolozsváry Zoltan nu a fost prezent la festivitatea de premiere, fiind plecat în interes ştiinţific în Suedia, distincţia „Alae" care îi revenea fiind preluată de vicepreşedintele CJ Szabo árpád, cel care i-a dedicat şi laudatio: „Deşi are aproape 80 de ani, dr. Kolozsvári Zoltan este foarte activ. Pe lângă cele 170 de lucrări ştiinţifice publicate şi cele 14 invenţii recunoscute, domnia sa este pasionat şi de botanică, având peste 8.000 de specii, din cinci continente". În scrisoarea de mulţumire, dr. Kolozsvari a menţionat că se simte deosebit de onorat, cu atât mai mult cu cât distincţia provine de la cei dintre care face parte.

Preşedintele CJ, Ciprian Dobre, a mulţumit tuturor celor prezenţi, pentru reuşita de a se întâlni în jurul valorilor, într-o perioadă în care nimeni nu se mai înţelege cu nimeni. „Cred că această distincţie poate fi un simbol al performanţei profesionale şi o transpunere a maximei latine «Omnia mea mecum porto» (Port după mine tot ce e al meu). Îmi doresc ca, pe viitor, să îndreptăm distincţia «Alae» spre tinerii care pot schimba lumea, rămânându-le şi obligaţia de a promova judeţul Mureş".

Lasă un comentariu