Cele mai bune din Europa!

Distribuie pe:

Spectacol! Fantezie! Tehnică rafinată! Fericire! Bucurie! Sărbătoare! Handbalistele de la CSM Bucureşti, considerate doar cu a patra şansă, învingând, în finala memorabilă de la Budapesta, echipa Gyor, de două ori câştigătoare a trofeului, au devenit campioane ale Europei! Jucând excelent, într-o seară într-adevăr magică, cu o Gulldén, o bijuterie, în zi mare, marcând de

14 ori, stăpână absolută la aruncările de la 7 metri, într-un meci al vieţii, CSM, după cele două reprize oficiale, după două prelungiri şi aruncările de la 7 metri a triumfat în finala Ligii Campionilor, învingându-le pe unguroaice acasă. CSM Bucureşti s-a dovedit cea mai bună, cea mai puternică echipă din Europa. Un joc fenomenal în care aruncările de la 7 metri au decis. Un meci cu egaluri la finalurile de repriză. Tocmai aici se vede valoarea unei echipe, a jucătoarelor ei. Într-adevăr, o seară magică, urmărită cu sufletul la gură, cum se spune, de cei 600 de români, prezenţi în „Lászlo Papp" arena din Budapesta, mai vocali decât cei 10.000 de unguri, de milioane de iubitori ai handbalului din România. O partidă echilibrată, în toate privinţele, în care, ca în sport, au existat momente de cumpănă. Handbalistele de la CSM, conduse mai tot timpul de handbalistele de la Gyor, au reuşit să egaleze şi să intre, la cabine, la pauză, cu un gol avans: 13-12. Dând dovada unei solide pregătiri tactice şi fizice, cu toate jucătoarele valide, cu calm, cu răbdare şi inteligenţă, cu un antrenor excelent, Kim Rasmussen, s-a ajuns, după trecerea timpului regulamentar, la un egal 22-22, apoi, în prelungiri, fantastic, conduse cu 24-25 de handbalistele de la Gyor, jucătoarele CSM-ului au egalat în ultimele 5 secunde: 25-25.

Au urmat aruncările de la 7 metri pentru departajarea campioanei europene. Cu sânge rece, handbalistele de la CSM Bucureşti (Gulldén, Martin, Rodrigues şi Brădeanu) au marcat de patru ori, iar cele de la Gyor o singură dată, portarul, charismatica Maysa Pessoa dovedindu-se un Ducadam al handbalului românesc, făcând minuni într-un moment decisiv al întâlnirii. Scor total: 29-26!

Într-adevăr, o echipă în faţa căreia, până la urmă handbalistele din Gyor, învinse acasă, ele fiind campioane ale Europei, acceptând înfrângerea, au plecat capul. O echipă CSM Bucureşti, formându-se din mers, după victoriile anterioare cu Rostov şi în semifinala cu Vardar Scopje, fetele dovedind, la Budapesta 2016, cu prisosinţă, că pot fi cele mai bune din Europa. Da, e adevărat, aşa cum se mai întâmplă în sport, a fost şi un pic de noroc! Chiar şi decizii discutabile ale arbitrelor. Însă nu se spune că Fortuna îi ajută pe cei curajoşi, pe îndrăzneţi? CSM a îndrăznit, vine la Bucureşti cu Cupa Ligii Campionilor, în postura de superbrand. A învins spiritul de luptă al unei întregi echipe, care s-a întors de la Budapesta campioană.

Steaguri tricolore! Lacrimi de bucurie şi încântare pentru România. Extaz. Fotografii cu trofeul câştigat. Urale: „CSM! CSM!"; „Campioanele! Campioanele!". Festivităţile, pregătite pentru Gyor, au fost, până la urmă, pentru CSM Bucureşti. Oana Manea, căpitanul echipei, înfăşurată în Tricolor, cu lacrimi în ochi. Şampanie. Merita momentul! Fetele - fericite! Fotografii de grup. Totul, după un spectacol sportiv de excepţie, în urma căruia CSM a devenit campioană a Europei, o regină europeană a handbalului, obţinând şi titlul de golgeter, prin Gulldén.

Un pas enorm pentru sportul românesc! Momente de neuitat, oferite de cea mai frumoasă realizare a unei echipe româneşti de club, o echipă debutantă care, iată, câştigă trofeul Ligii Campionilor la handbal, jucătoarele devenind eroinele României, depăşind un anumit complex, prin pregătire, seriozitate, ambiţia de a învinge. Este cea mai mare victorie din acest an, de până acum, pe echipe, după zeci de ani.

Ce va urma acum, când echipa CSM Bucureşti ne aduce aminte de strălucitele victorii ale băieţilor, din vremuri trecute, când „firesc este ca handbalul să devină sport naţional"? Iată o întrebare la care se aşteaptă mai multe răspunsuri. Va trece şi momentul de extaz. Multe handbaliste vor pleca la echipele lor naţionale pentru Olimpiadă. Unele vor părăsi echipa. Va pleca, aşa cum se aude, antrenorul Kim Rasmussen de la echipă, prin anumite jocuri şi scenarii de culise? După acest splendid spectacol, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei de Handbal, Adrian Vasile, adjunctul antrenorului principal, fostul mare handbalist Ştefan Birtalan, Andrei Luca, cel care răspunde de handbal din partea CSM Bucureşti, toţi consideră că „trebuie să construim pentru viitor", pentru a nu se mai repeta povestea Oltchim, de la Râmnicu Vâlcea, totul printr-o finanţare corectă a sportului românesc şi atragerea copiilor cu înclinaţii spre această disciplină sportivă. Acum, când, după 50 de ani, o echipă românească câştigă trofeul european, atât de râvnit, devenind o forţă în handbalul feminin, este de aşteptat ca viitorul primar general al Bucureştiului să-şi facă, din sprijinirea acestei echipe, o datorie patriotică. Da, e necesar ca, într-adevăr, acest superb succes să constituie, din partea celor direct răspunzători, acel gând bun, dus până la capăt!

Felicitări fetelor!

Lasă un comentariu