TRIPLĂ SĂRBĂTOARE, LA TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

Luni, 9 mai, în Piaţa Victoriei din Târgu-Mureş, Garnizoana Târgu-Mureş împreună cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al Primăriei municipiului Târgu-Mureş au organizat o ceremonie militară de depuneri de coroane cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.Cu această ocazie s-au acordat plachete omagiale şi insigne cu simbolul unităţii naţionale - drapelul tricolor, unui număr de aproximativ 40 de veterani de război, din judeţul Mureş.

Moment de reculegere pentru ostaşii căzuţi la datorie în Afganistan

Participanţii la manifestările organizate, luni, la Târgu-Mureş, cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, a Uniunii Europene şi sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, au ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor ucişi sâmbătă, în Afganistan, componenţi ai Batalionului de Operaţii Speciale Băneasa-Otopeni al Brigăzii 6 „Mihai Viteazul" din municipiul reşedinţă al judeţului Mureş.

„Să ne înclinăm cu deosebit respect pentru sacrificiul lor în lupta împotriva terorismului, pentru asigurarea unui climat de pace şi securitate în lumea în care trăim. Cu numai două zile în urmă, doi militari din forţele speciale, sublocotenent post-mortem Dumitrescu Iulian şi sublocotenent post-mortem Vizireanu Adrian, au căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Amintirea lor ca buni camarazi şi bravi ostaşi va dăinui în sufletul nostru. Gândurile noastre se îndreaptă acum către familiile îndoliate şi către un militar rănit în aceeaşi misiune, pe care dorim să îl vedem întors sănătos acasă", a declarat colonel Valentin Iacob, locţiitorul şefului Garnizoanei Târgu Mureş.

Defilare militară, discursuri şi depuneri de coroane

La evenimentul militar-religios din centrul municipiului Târgu-Mureş, alături de militarii Ministerului Apărării Naţionale, la activităţi au participat efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" al Judeţului Mureş şi militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Colonel Sabin Motora". Totul a început cu intonarea IMNULUI NAŢIONAL, urmat de slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi. Au urmat discursurile oficialităţilor, prefectul judeţului Mureş dr. Lucian Goga, directorul arhivelor Liviu Boar, Valentin Iacob, locţiitorul şefului Garnizoanei Târgu-Mureş.

Expoziţie de armament şi spectacol artistic

Între orele 10.00 şi 12.00, în Piaţa Trandafirilor, a avut loc o expoziţie de armament, materiale, echipamente şi aparatură specifică din dotarea instituţiilor aparţinând sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională de pe plan local. Manifestările organizate s-au încheiat cu o activitate cultural-artistică, în cinstea veteranilor de război prezenţi la eveniment, precum şi a celor care, prin eforturi permanente şi necondiţionate, fac posibilă continuarea tradiţiilor de luptă ale poporului român. 

Lasă un comentariu