Evenimentele culturale importante ale oraşului

Distribuie pe:

Săptămâna trecută au avut loc întâlniri interesante la Muzeul Judeţean, una fiind expoziţia „In memoriam Ion Vlasiu", artist pe care chiar am avut privilegiul de a-l vizita împreună cu tatăl meu în casa mare din Bucureşti, într-o sală nouă, inaugurată în cel mai de sus etaj al Palatului Culturii, plină până la limită.

Satul arheologic Călugăreni, pe care l-am vizitat pentru prima dată, m-a impresionat, pe lângă… lux şi curăţenie, începând de la Time-box-uri (cutiile timpului), inaugurate într-o atmosferă de sărbătoare, care ne-au „teleportat" în vremea cavalerilor cu armuri romane, până la pensiunea cu arhitectură, de… castel, în care am discutat cu grupul de arheologi germani care au venit aici pentru cercetări, impresionantă fiind şi arhitectura Teatrului „Şura", unde se joacă spectacole de teatru pe teme medievale, dar se fac şi tabere de pictură pe aceeaşi temă.

Deci, din punct de vedere cultural, nimic de reproşat directorului Soos Zoltan. Din punct de vedere politic, primarul Dorin Florea pare că este însă cu mai multe şanse de câştig, judecând după sondaje de opinie şi numeric, după câtă lume s-a arătat interesată să participe la recentele evenimente organizate de Primărie. Excelentă deschiderea Zilelor Târgumureşene, prezentatorul Liviu Pancu a excelat şi estetic, făcând foarte mult sport, dar şi vocal, având cea mai bună ţinută de prezentator de spectacole, cât mai ales intelectual. Bastionul din Cetate are o faţă nouă, incredibil de aspectuoasă, datorată tot Primăriei, ca şi întreaga faţă nouă a Cetăţii, unde am fost invitată şi de graficianul Tety Boroş, pentru a-i vedea desenele, dar şi de Muzeul Judeţean, unde directorul candidat la Primărie nu se implică, de asemenea, decât cultural, justificându-şi absenţele din motive electorale, care, spun eu, e foarte bine că sunt doar temporare.

Reuşite au fost şi concertele din Zilele Muzicale Târgumureşene de la Palat, ale Liceului de Artă. Nimic de reproşat, săptămâna trecută am avut parte de bucurii culturale, să vedem ce urmează în bogata săptămână ce ne aşteaptă!

 

Lasă un comentariu