TUMORILE TIROIDIENE NU SUNT CANCEROASE

Distribuie pe:

Specialiştii oncologi şi patologi americani de la Centrul de cercetare pentru cancer din New York, citaţi de descopera.ro, susţin că tumorile tiroidiene nu trebuie încadrate în categoria cancerelor, aşa cum se întâmplă de zeci de ani.

„În cadrul studiului nostru, au fost incluse şi analizate 268 de tumori şi s-a dovedit că tumorile tiroidiene nu îndeplinesc criteriile de diagnostic necesare pentru a fi incluse în categoria celor canceroase.

Cea mai importantă lecţie pe care o învăţăm acum este faptul că nomenclatura unei boli ar trebui să reflecte riscurile clinice ale acelei boli şi manifestările sale şi nu trebuie să fie dată doar în funcţie de cercetarea la microscop. Dacă te îmbraci ca un criminal, nu înseamnă că eşti un criminal. Tumora nu ar trebui clasificată drept canceroasă având în vedere doar aspectul ei! Această tactică trebuie aplicată în cazul tuturor bolilor.

Tumorile tiroidiene sunt un tip de tumori rare care se dezvoltă sub forma unor umflături nedureroase pe gât şi sunt mai des întâlnite în cazul femeilor, din cauza hormonilor.

Noile descoperiri ar putea însemna evitarea tratamentului cu iod radioactiv şi a intervenţiilor chirurgicale dureroase care se fac în prezent, ca unică şansă de recuperare pentru această afecţiune.

Având în vedere faptul că pacienţii cu tumori tiroidiene nu vor mai fi consideraţi ca având cancer, sistemul medical va economisi bani, întrucât tratamentele scumpe care sunt aplicate în prezent acestor persoane nu îşi mai au locul, fiind ineficiente. Mai mult, sunt aşteptate noi descoperiri şi cu privire la clasificarea altor afecţiuni, cum ar fi cele de prostată, de sân sau de plămâni", afirmă experţii americani.

Lasă un comentariu