Artă şi spiritualitate la Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin

Distribuie pe:

Joi, 12 mai 2016, de la ora 17, la Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin au avut loc o serie de manifestări culturale de înaltă ţinută, de profundă trăire emoţională şi de înălţare sufletească. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui numeros public din Reghin, dar şi din alte localităţi din împrejurimi şi de pe Valea Mureşului Superior. Au luat parte oameni din diferite categorii sociale: profesori, preoţi, artişti plastici etc., fiind prezentă şi doamna ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin, care în cuvântul domniei sale s-a referit la importanţa acestor activităţi culturale în viaţa municipiului Reghin, având totodată cuvinte de admiraţie şi apreciere pentru realizările culturale deosebite.

În cadrul acestui eveniment au avut loc mai multe momente: lansarea cărţii „Toader Popovici zugravul ", autori fiind distinşii artişti plastici Vasile Mureşan şi Marcel Naste; lansarea cărţii „Muzeul Ciobotă-Petruţ Lunca Bradului ", autoare fiind Rusalina Petruţ şi Andreea Petruţ; vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic reghinean Maria Mera, care, o parte din aceste lucrări expuse, reprezentând câteva dintre bisericile reghinene, le-a donat preoţilor slujitori la respectivele biserici. Un gest nobil!

Au susţinut alocuţiuni şi comunicări, în cadrul acestui frumos eveniment cultural, Sorina Bloj, Ilarie Opriş, Maria Mera, Vasile Mureşan, dr. Roxana Maria Man, Rusalina Petruţ, Marcel Naste. După ce acest eveniment cultural a debutat cu o frumoasă priceasnă pascală cântată de un cor reghinean, manifestarea culturală a mai fost presărată cu momente cultural-artistice susţinute de tânăra interpretă Andreea Petruţ şi de Mărioara Popovici, iar tabloul a fost întregit de minunatele versuri recitate de preotul Vasile Chiorean şi de Vasile Mureşan. A fost un eveniment cultural deosebit, o încântare a sufletului, a inimii, a minţii, o înălţare în spirit şi în gând.

Lasă un comentariu