Întâlnire de suflet

Distribuie pe:

În dimineaţa zilei de paisprezece a lunii lui Florar 2016, un grup de foşti elevi instituţionalizaţi, de la fosta Casă de copii şcolari din Miercurea Nirajului, cei doi foşti directori Vasile Cristureanu şi Raduly Ioan, împreună cu alte cadre didactice şi personal administrativ, şi-au dat întâlnire cu elevi ai acestei Instituţii pentru ocrotirea copiilor din judeţul nostru, întâlnire care a avut loc în al treilea an consecutiv. La această importantă întâlnire de suflet pentru noi toţi au răspuns un număr de 24 de persoane care au venit împreună cu soţiile lor, dintre care doi au participat pentru prima dată.

Întâlnirea a avut loc şi de această dată, prin bunăvoinţa conducerii Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul" din Târgu-Mureş, care ne-a găzduit şi de această dată, drept pentru care aducem mulţumirile noastre acestei instituţii culturale mureşene.

După scurte comunicări făcute de către organizator, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria directorilor, cadrelor, personalului administrativ, cât şi elevilor care au plecat dintre noi.

La revederea care a avut loc în această zi, au participat Maria Vicol, educatoare, fiica acesteia Lucica, Elisabeta Oaneş, angajată a instituţiei, care a răspuns cu bucurie organizatorului pentru că şi-a adus aminte de cei care le-au purtat de grijă de-a lungul anilor.

În continuare, cel doi foşti colegi ai noştri, Augustin Chertes şi Gheorghe Dănel şi-au sărbătorit ziua de naştere, cei prezenţi le-au cântat „La mulţi ani cu sănătate/ Să vă dea Domnul tot ce doriţi/ Zile senine şi fericire/La mulţi ani, să trăiţi!".

În cadrul revederii au vorbit copiii instituţionalizaţi, profesorul Gheorghe Lihet şi Ioan Oprea, apoi foştii directori, Vasile Cristureanu şi Ioan Raduly. A urmat poza de grup pentru a ne aminti de această frumoasa revedere cu foştii conducători şi colegi de odinioară.

După acest moment emoţionant a urmat depănarea amintirilor despre anii petrecuţi la această instituţie, lângă un pahar de vin bun la Restaurantul „Morandi" din Târgu-Mureş.

A fost o întâlnire frumoasă pentru că ne-am revăzut atât dascălii cât şi colegii.

Lasă un comentariu