Târgumureşean la Campionatul European de Karate Kyokushin

Distribuie pe:

Lotul României de karate kyokushin a participat weekendul trecut, 13-14 Mai, la Campionatul European de Karate Kyokushin pentru tineret şi seniori desfăşurat în capital Georgiei, Tbilisi. Competiţia de nivel european a reunit pe suprafeţele de concurs cei mai buni luptători de Kyokushin din Europa, doar în prima zi participând peste 300 de sportivi din 27 de ţări.

Lotul României a fost întregit de târgumureşeanul Alin Moga, centură maro, care a participat la categoria Juniori şi a obţinut locul V la proba de kata şi locul VI la kumite sub 80 de kg. „Fiecare participare îmi arată că mai am de învăţat mult şi este, de asemenea, o metodă prin care pot să verific eficienţa tehnicilor mele contra celor mai buni sportivi din Europa. Concurenţa la Campionatul European este foarte mare, competiţia fiind total diferită faţă de Campionatele Naţionale sau Internaţionale, sportivii antrenându-se special pentru acest campionat", a declarat Alin Moga.

Karateka Alin Moga este legitimat la Clubul Sportiv Tiger Budo Târgu Mureş şi este antrenat de Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN. „Performanţele sportivului au fost foarte bune, fiecare participare având o contribuţie la dezvoltare sa ca sportiv de performanţă. Munca antrenorului în pregătirea unui sportiv este considerabilă, dar cea mai mare muncă o depune sportivul în sine, deci, cred că aprecierile trebuie să meargă întotdeauna spre sportiv, deoarece el este cel care face sacrificii şi îşi dedică timpul pentru a avea rezultate", a declarat Sensei Traian Dumbrăvean.

Printre oficialităţile prezente la această competiţie a fost şi Norichika Tsukamoto, dublu campionat mondial şi cunoscut în lumea Kyokushin-ului ca fiind unul dintre cei mai buni practicanţi, având o viziune progresistă şi inovativă asupra acestui stil full contact.

Lasă un comentariu