Se încălzeşte Planeta? Dacă, da, la fiecare grad în plus, un minus de 10% la producţia de grâu!

Distribuie pe:

Agenţia Europeană de Mediu avertizează că modificările apărute la nivelul climei - o continuă scădere a precipitaţiilor cu 20%-40%, şi creşterile de temperatură - vor avea influenţe asupra culturilor agricole, estimându-se că, pentru fiecare creştere a temperaturii cu un grad Celsius, producţia de grâu va scădea cu aproximativ 10%. Alături de Spania, Italia şi Grecia, România se află printre primele care vor fi afectate de aceste schimbări, manifestările urmând să fie vizibile încă în anii 2020-2030.

De asemenea, modificarea condiţiilor climatice va influenţa ecosistemele, aşezările umane şi infrastructura în toate palierele vieţii economice-sociale din România.

Cele mai afectate regiuni din România vor fi Dobrogea, Oltenia, sudul Munteniei şi Banat, iar în lipsa unor măsuri urgente este posibil să asistăm la deşertificarea părţii de sud a ţării, în special în judeţul Dolj şi în Dobrogea, precizează sursa citată. Soluţia? Un program intens de împădurire! Adică, exact, invers, de ce s-a făcut, în România, în ultimii 25 de ani! Din păcate…

Lasă un comentariu