La „curechi", puţini ne întrec… România, între primii nouă producători mondiali de varză!

Distribuie pe:

Se spune că, în România, capitala verzei este considerată comuna Brezoaele - cu doar 3.000 de locuitori -, unde, zice-se rar găseşti o familie care să nu aibă, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, maldăre de verze în curte şi căruţe sau remorci. În plus, varza de Brezoaele are foile mari şi subţiri, care sunt perfecte pentru sărmăluţe, dar  şi pentru murat.

Potrivit statisticilor, ţara noastră este pe locul nouă între producătorii mondiali de varză. Conform datelor pe 2015, în România s-a obţinut o producţie cu puţin peste un milion de tone, devansând Statele Unite, unde s-au obţinut doar 959.750 tone. Dar liderul mondial al verzei este China, unde se obţin anual aproape 32 de milioane de tone, la mare distanţă urmând India cu 8 milioane. În faţa României, se mai află Rusia, Coreea de Sud, Ucraina, Japonia, Indonezia şi Polonia.

Bine ar fi să ne situăm aşa, în topul mondial, şi în economie, şi în alte domenii! Deocamdată, doar… curechiu (varza) - îi… cap de afiş! Dar, cine ştie ce „surprize" ne vor „dezvălui" viitoarele statistici!?

Lasă un comentariu