Cele mai frumoase balcoane din Târgu-Mureş vor fi premiate!

Distribuie pe:

În ultima şedinţă din această legislatură a Consiliului Municipal Târgu-Mureş, la propunerea viceprimarului Peti Andrei, regulamentul de organizare a concursului „Natura pentru viaţă" a fost modificat, în sensul că întrecerea va fi structurată pe patru secţiuni, şi anume: „Cel mai frumos amenajat şi întreţinut spaţiu aferent blocurilor de locuinţe", „Cea mai frumoasă şi bine întreţinută gospodărie", „Cea mai frumoasă grădină de flori şi legume aferentă caselor de locuit" şi „Cel mai frumos balcon amenajat cu flori sau vegetaţie". Prin această extindere, pe lângă asociaţiile de proprietari, la competiţie pot participa şi gospodăriile individuale, precum şi cetăţenii.

„Spaţiul verde, atât cel dintr-un parc, grădină sau curte, fie că este de folosinţă generală sau individuală, reprezintă o necesitate vitală. Într-o altă abordare, amenajarea spaţiului verde este un indicator al gradului de civilizaţie, are calitatea de a cultiva respectul faţă de natură şi totodată dezvoltă simţul utilităţii sociale şi cel estetic. Spaţiile verzi frumos amenajate influenţează şi starea de bine a oamenilor, expunerea în zone cu o vegetaţie bogată având un rol benefic asupra stării generale a locuitorilor", se arată în expunerea de motive.

Pentru fiecare secţiune vor fi acordate premii, pentru locul întâi (3.000 lei), locul doi (2.500 lei), locul trei (2.000 lei) şi câte cinci menţiuni (500 lei). În plus, atât câştigătorii, cât şi toţi participanţii la concurs vor fi recompensaţi cu material dendrofloricol şi asistenţă de specialitate în amenajarea şi întreţinerea spaţiului verde, iar premianţii vor primi şi câte o placă pe care o pot monta la intrarea în casă sau în bloc, cu inscripţia „Grădină frumoasă, curte îngrijită".

Perioada de desfăşurare a concursului este luna martie - luna octombrie a fiecărui an, fondul de premiere este de 10.000 de lei pe an, iar participanţii trebuie să se înscrie în competiţie până la 31 martie. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. 

Lasă un comentariu