SÂNGEORGIU DE MUREŞ A PRIMIT O NOUĂ DISTINCŢIE LA BUCUREŞTI

Distribuie pe:

Sâmbătă, 21 mai 2016, o delegaţie condusă de primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, ing. Sofalvi Sandor Szabolcs, a fost invitată să participe la sărbătoarea dedicată a 80 de ani de existenţă a Muzeului Naţional al Satului Român „Dimitrie Gusti" din Bucureşti. Această manifestare fost organizată în perioada 16 - 22 mai 2016 sub înaltul patronaj al preşedintelui României, şi a fost vizitată inclusiv de premierul ţării, Dacian Cioloş.

Comuna Sângeorgiu de Mureş a fost invitată să participe cu un stand expoziţional de prezentare a unor articole meşteşugăreşti din zona Mureşului, precum şi a unor preparate culinare, dar şi a activităţilor multiculturale din comună. Totodată, un ansamblu din localitate a fost invitat ca pe scena din curtea Muzeului Satului Român să prezinte şi dansuri populare din zona Mureşului. Toate aceste invitaţii au fost onorate de sângeorzeni, standul comunei fiind unul dintre cele mai vizitate standuri de către mii de vizitatori din ţară, dar şi de către turiştii străini. Spectacolul ansamblului de dansuri populare din Sângeorgiu de Mureş a provocat aplauze repetate în rândul publicului numeros.

Localitatea Sângeorgiu de Mureş a obţinut în luna februarie a acestui an titlul de „Sat cultural al României 2016", precum şi locul 2 naţional la concursul satelor din ţară, motiv pentru care a fost aleasă, alături de doar 15 localităţi din România, să participe sâmbăta trecută la aniversarea a 80 de ani de existenţă a Muzeului Naţional al Satului. Acest muzeu se întinde pe zeci de hectare pe malul lacului Herăstrău din Bucureşti, prezentând monumente, case ţărăneşti şi artefacte dintre secolele XVII-XX, construcţii reprezentative  provenite din importante zone etnografice ale ţării devenind în ultimii ani cel mai vizitat loc din România de către turiştii români şi străini.

În cadrul manifestării Sofalvi Sandor Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, a primit din partea organizatorilor din Bucureşti o Diplomă de excelenţă pentru implicarea activă în promovarea culturii româneşti şi pentru dezvoltarea satului românesc.

Lasă un comentariu