NU LĂSA PE MÂINE CE POȚI RECICLA AZI!!!

Distribuie pe:

„Secretul succesului este întotdeauna implicarea" este motto-ul elevilor Școlii Gimnaziale Ibănești Pădure participanți la Concursul Național de Educație Ecologică și Colectare selectivă Școala Zero Waste, ediția 2016.

Atât elevii înscriși în concurs cât și ceilalți elevi din școală au organizat acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile, activități și sesiuni de educație ecologică, informări ale populației cu privire la colectarea selectivă și tipurile de deșeuri (au creat și distribuit fluturași în comunitate), au plantat arbuști ornamentali și pomi fructiferi, au organizat acțiuni de curățenie în localitate, lângă școală și au participat la diferite ateliere de reciclare creativă învățând să refolosească lucrurile.

Aceste activități, adresate deopotrivă elevilor, cadrelor didactice, părinților, precum și comunității, se remarcă în primul rând prin mesajul transmis: mediul înconjurător trebuie respectat, îngrijit, păstrat curat, pur și protejat. Acest mesaj trebuie să rămână mereu în mintea elevilor pentru ca și în viitor, ca viitori adulți, să aibă o atitudine pozitivă față de natură.

Elevii trebuie să înțeleagă că acțiunile lor contează și că de sănătatea mediului înconjurător depinde și sănătatea lor.

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în realizarea acestor activități: d-nei director, prof. Dan Ingrid Mercedes, cadrelor didactice, Asociației „Ibănești, Orizonturi Noi ", Primăriei comunei Ibănești și comunității locale.

 

Lasă un comentariu