Şevalet - ANGEL VULTUR, LA PREFECTURĂ

Distribuie pe:

Miercuri, de la ora 9,45, în prefaţa şedinţei de Colegiu Prefectural, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului târgumureşean Angel Vultur, „Locuri şi lumi"..

Expoziţia va fi prezentată de prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi Nicolae Băciuţ, care va avea şi un „Memento Eminescu la Târgu-Mureş - 150".

*

Angel Vultur e absolvent al Liceului Poligrafic Bucureşti, urmează cursurile Şcolii Populare de Arte, Tg-Mureş, la clasa de pictură a profesoarei Lucia Călinescu.

Este membru al Asociaţiei Artiştilor Mureş din anul 1987.

A participat anual în cel puţin două tabere de pictură, atât în ţară, cât şi în străinatate, printre care amintim pe cele din: Lyon (Franţa), Leptokaria(Grecia), Sovata, Deda, Şincai, Sighişoara, Dumbrăveni, Sărmaşu, Râciu etc.

A expus picturi în ulei la expoziţiile personale organizate în municipiul Târgu-Mureş în anii 1988, 1992, 1995, 2004, 2009, 2011 şi în Cluj-Napoca în 2011.

A participat la expoziţii de grup şi colective în: Belgia (1993), Ungaria (1996) şi în ţară la Bucureşti, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Braşov, Sighişoara, Târnăveni, Reghin, Sovata, Cluj-Napoca. Din mai 2016, face parte din Transylvanian Contemporary Art Group, alături de alţi patru colegi.

A fost prezent la expoziţiile anuale organizate în Sala de expoziţii ,,Unirea": Salonul judeţean de primăvară şi Salonul anual de pictură, precum şi la expoziţiile din Cetatea Medievală Târgu-Mureş, organizate cu ocazia ,,Zilelor târgumureşene".

A obţinut următoarele premii: premiul II la expoziţia ,,Satul românesc", Constanţa 1987, premiul III, la Expoziţia naţională de artă plastică, Bucureşti 1988, şi menţiune

la Salonul ,,Lucian Grigorescu", Constanţa 1989.

Este prezentat în presa locală: ,,Cuvântul liber" şi ,,24 ore mureşene".

Tehnica folosită: ulei pe pânză şi carton.

Lasă un comentariu