LA SÂNGEORGIU DE MUREȘ, Primarul Sofalvi demarează noi asfaltări, reînnoiește terenurile de joacă și înființează Poliția Locală

Distribuie pe:

- D-le primar, comuna dvs. este în plină dezvoltare, se construiesc multe case, se fac investiții multe, a crescut numărul de societăți comerciale, se mută tot mai multe familii în Sângeorgiu de Mureș, se aud tot mai multe vești bune și despre activitatea culturală. Cum stați cu proiectele de viitor?

- Mă bucur că, tot mai multe persoane își aleg ca reședință comuna noastră, se pare că avem un renume bun în județ, dar și în alte locuri, renume la care am încercat să contribui și eu prin investițiile pe care le-am realizat din fonduri europene, dar și prin exemplul pozitiv pe care l-am dat în tot ceea ce înseamnă conviețuire pașnică, respect față de semeni, comunicare permanentă cu locuitorii.

S-au născut mulți copii... Am construit o creșă modernă pentru cei mici!

Mă bucur și pentru faptul că, doar în ultimii 4 ani s-au născut peste 500 de copii în comuna noastră și că, frumoasa Creșă „Îngerașul", care am construit-o anul trecut din fonduri europene, a avut un succes mare în rândul localnicilor, copiii înscriși acolo într-un număr mare fiind în siguranță și simțindu-se ca în a doua casă de familie.

Tot datorită numărului mare de copii și tineri cu vârsta între 3-18 ani, care trăiesc în Sângeorgiu de Mureș, a devenit o necesitate reînnoirea și chiar înființarea unor noi terenuri de joacă. Acest lucru va demara acum la începutul lunii iunie și vom amenaja și un parc pentru tineri. Evident ne-am gândit și la vârstnici, care, pe lângă faptul că se vor putea bucura în continuare de abonamente gratuite pe linia 5 de autobuz, se vor putea bucura în această vară și de un parc al vârstnicilor pe care îl vom amenaja pe strada Căminului.

- Ați realizat multe investiții în ultimii ani, cum stați cu aceste lucrări?

- Înainte de a începe asfaltarea străzilor, a fost un lucru primordial să introducem utilitățile pe aceste străzi. Nu a fost deloc ușor, ținând cont de faptul că avem peste 140 de străzi, mai multe decât în câteva orașe din județ cum ar fi Sovata, Miercurea Nirajului, Iernut etc. Dar, mulțumită lui Dumnezeu am câștigat fonduri europene și guvernamentale, astfel în ultimii 5-6 ani am introdus rețelele de apă și canalizare în peste 80 de străzi, ajungând acum la o acoperire de peste 90% cu aceste servicii, ceea ce ne clasează pe locuri fruntașe în țară.

Am asfaltat 16 străzi... urmează încă 20!

Terminând cea mai mare parte a lucrărilor de introducere a rețelelor de apă și canalizare sângeorzenii s-au racordat foarte repede la aceste rețele, și am putut începe asfaltarea a 16 străzi, tot din fonduri europene. Anul trecut le-am și terminat pe toate, iar în prezent am pregătit proiectul tehnic pentru asfaltarea a încă 20 de străzi, o parte din lucrări începând chiar în acest an. Aș dori și sunt convins că voi reuși ca în 4 ani să fie asfaltate toate străzile publice din comună. Am deja experiența necesară pentru accesarea fondurilor externe și simt încă elanul tineresc și curajul de care e nevoie la ducerea la îndeplinire a proiectelor visate!

- Ați pus accent și pe siguranța localnicilor. Ce măsuri mai puteți întreprinde în acest domeniu?

- Peste câteva zile își va începe activitatea Poliția comunitară locală, care va patrula 24 ore din 24 pe străzile comunei, cu mașină proprie, cu girofar, obiectivul fiind acela ca sângeorzenii să se simtă în siguranță și să fie supravegheate lucrările de construcții, de depozitare a deșeurilor, a păstrării orelor de liniște etc. Totodată am extins sistemul de supraveghere cu camere video pe multe străzi comunale și imaginile vor fi monitorizate de către polițiștii locali. Tot la acest capitol aș aminti că am demarat din nou, adunarea câinilor vagabonzi și continuarea adunării deșeurilor din locurile nepermise precum și decolmatarea pârâurilor din comună.

- D-le primar Sofalvi Sandor Szabolcs, vă dorim mult succes și în continuare!

- Vă mulțumesc! Sunt absolut convins că marea familie a sângeorzenilor va vedea și în continuare că, prin rugăciune și prin muncă (sloganul meu preferat), vom avea noi rezultate însemnate în dezvoltarea comunei noastre!

 

Foto: Primarul Sofalvi demarează noi asfaltări de străzi

Lasă un comentariu