Emoții după 20 de ani!

Distribuie pe:

Prima promoție de juriști din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș a aniversat 20 de ani de la absolvire.

Sărbătoarea studenților de odinioară a fost găzduită de Campusul Universității „Dimitrie Cantemir".

Adela Vintilă, șefa de promoție 1991-1996 a Facultății de Drept, a mulțumit gazdelor, cadrelor didactice și studenților atât pentru prezență cât și pentru implicarea lor în organizarea acestui eveniment. A remarcat faptul că prima promoție de absolvenți ai Facultății de Drept și-a adus contribuția la punerea pietrei de temelie a acestui Campus Universitar. În continuare, a mulțumit profesorilor pentru contribuția lor la pregătirea și îndrumarea profesională, sperând ca și profesorii să fie mândri de foștii studenți.

Fiecare absolvent are o poveste de viață personalizată. Rând pe rând, la strigarea catalogului, de către prof. univ. dr. Ghidro Romulus, cei prezenți și-au depănat amintiri din timpul facultății, le-au urat celor cinci cupluri sudate în timpul studenției, trai bun în continuare, precum și dorința de a se revedea cât mai curând.

Prof. univ. dr. Lucian Chiriac a împărtășit emoțiile absolvenților și a profesorilor prezenți la eveniment. Întrebat ce sentiment îl încearcă acum, după 20 de ani de la absolvirea primei promoții de juriști pe care a păstorit-o în calitate de profesor și mentor, a răspuns:

„Fără îndoială că ai o emoție, o dată pentru tine ca individ, pentru că au trecut anii și îi numeri altfel dar, în al doilea rând, și pentru faptul că vezi probabil niște vise împlinite, niște demersuri pe care le-am început în 1991 și, grație Fundației Universității «Dimitrie Cantemir», familiei domnului Murgu, iată că astăzi, sărbătorim 20 de ani de când prima generație de juriști a absolvit o Facultate de Drept în Târgu-Mureș.

Cea mai frumoasă realizare este însăși prezența absolvenților astăzi, după 20 de ani, când îi vezi realizați, când îi vezi în posturi importante în societate și împliniți atât profesional, cât și în privința vieții lor sociale".

Ceea ce l-a determinat pe distinsul maestru Lucian Chiriac, în anul 1991, să accepte provocarea de a fi profesor în prima Universitate particulară din Transilvania, este după cum mărturisește:

„A fost una dintre marile mele bucurii, pentru că am iubit enorm de mult viața universitară și m-am gândit că Târgu-Mureșul merită să aibă o Universitate, o Facultate de Drept. Visul profesorului meu, Tudor Drăganu de la Facultatea «Babeș Bolyai», din Cluj-Napoca, cât și visul de istorie al celor care au fost aici avocați stagiari, la Tablele Regale, Avram Iancu și Alexandru Papiu Ilarian, s-a împlinit într-un fel sau altul.

Proiectele de viitor sunt foarte mari, legate atât de activitatea mea personală, în sensul de a scoate cărți care să livreze studenților și celor interesați punctele mele de vedere în materia dreptului, iar pe de altă parte înființarea unei Școli Doctorale în Târgu-Mureș. Proiectul pe care îl facem în acest moment la Universitatea «Petru Maior», în administrație publică, dorim să-l așezăm pe bazele practicii, a cunoașterii, într-o colaborare perfectă cu alte trei universități din lume.

Mesajul pe care l-am lansat prin intermediul studenților noștri, este că dreptul nu este numai o știință ci și o artă pusă în slujba oamenilor".

Lasă un comentariu