Profesori și elevi „de top", ai programării mureșene

Distribuie pe:

În ziua de 28 mai 2016, la Clubul Copiilor din Sighișoara a avut loc un frumos concurs de programare al elevilor mureșeni din clasele II-VIII.

Timpul a ținut cu noi, participanții și susținătorii ai acestui concurs. Cine a avut de câștigat? Toți, deopotrivă: elevi și profesori, părinți și bunici, spectatori și sponsori. Susținerea morală, organizarea și desfășurarea concursului, frumusețea medaliilor, rezultatele în concurs ale elevilor-programatori participanți... - totul a fost „de nota zece!".

Anul trecut, la Satu Mare, Concursul Național de Programare a aniversat 30 de ani de existență neîntreruptă. Și noi, în acest an, în județul Mureș, aniversăm 25 de ani de când elevii și profesorii, care iubesc programarea, se întâlnesc anual la acest tip de concursuri județene.

Este pentru a 25-a oară de când elevilor-programatori li se dă șansa să se bucure împreună de realizările lor; în acest an, elevilor din Luduș, Sighișoara și Reghin.

Lupta pentru existență în acești 25 de ani nu a fost nici simplă, nici ușoară. Mentalități de tip comunist au încercat uneori să „tulbure apele", să ducă în derizoriu eforturile noastre de afirmare a valorilor bunilor programatori. Faptul că și azi ducem mai departe bunele tradiții ale concursurilor noastre demonstrează că tentativele de nivelare a valorilor din programare au fost zadarnice. Ba, dimpotrivă, aceste încercări ne-au provocat să devenim mai buni și mai performanți.

„Profesionalism și chemare pentru meseria de dascăl" - a fost mereu sloganul nostru, a fost fundamentul pe care am construit ceva bun și durabil în conștiința și în comportamentul nostru. Încă din perioada de început a acestui proiect, am descoperit ceva extrem de important: mai valoroase decât eforturile individuale sunt eforturile echipei de prieteni - buni profesioniști și pasionați de ceea ce fac! În sprijinul acestei idei, la Reghin, s-a constituit echipa de programatori: «Dorin Cremene - Szabo Zoltan», iar la Sighișoara, echipa «Daniela Ghiță - Gelu Mustață». Împreună, prieteni și colegi fiind, am realizat, de 25 de ani, proiecte care au influențat pozitiv traseul școlar și profesional al multor generații de elevi-programatori. Am descoperit împreună, cu bucurie, că efortul continuu, de mulți ani, în activitatea noastră de programatori, ne-a transformat viața.

Și, astfel, într-o frumoasă zi de mai a anului 2016, la Clubul Copiilor din Sighișoara, multe dintre visele noastre de buni programatori, mai mari sau mai mici, s-au împlinit: bucuriile participării, problemele frumoase, diplomele și medaliile noastre au strălucit în soare, potențate de vecinătatea Cetății Medievale a străvechiului burg Sighișoara!

Reghin, 29 mai 2016

 

Lasă un comentariu