Evenimentele reușite ale orașului

Distribuie pe:

La invitația Fundației Comunitare conduse de Gál Sandor, Swimathon-ul a dovedit că este un proiect umanitar la care a putut înota, până într-un final, oricine, pentru cauze nobile, inclusiv... români, deși la început, și în timp, au existat ostilități vizavi de aceștia, dar nu din partea organizatorilor, ci a unei părți din conducerea Teatrului, și devin deja obositoare, de doi ani continuu, aceste ostilități la acel Bazin, legate de antrenori de înot, biciclete, competiții, din motive care nu sunt deloc... sportive. Swimathon-ul a dovedit că a fost un proiect apolitic. Dovadă că au înotat și jurnalista Ligia Voro, deși în altă echipă electorală, și Cristina Gânj, fotograf, și subsemnata, în echipa coordonată de Maria Koreck, specialistă în proiecte europene, acum prezentă chiar în Elveția, la Zürich, pentru unul asemănător, cea care merită felicitări și pentru Târgul ONG de săptămâna trecută, la fel pentru muzică și antren ca o adevărată sărbătoare, precum a fost și cea de la Bazinul olimpic, unde spiritul de echipă a fost cel predominant. Tânăra Csenge Frunda și dr. Martha Orsolya, organizatoare, au recompensat participanții cu medalii și căști de baie cu emblema Ortoprofil.

La Platou, primarul Dorin Florea a primit din nou susținere de la mii de oameni, care au venit, în special cu copiii, pentru că lor le-a fost dedicat și concertul Andrei și al cântăreței de jazz Koszika, reprezentanta târgumureșeancă la Festivalul de gen de la Sibiu, de foarte bună calitate ambele, ca și trenulețul Tomi, inaugurat, spre bucuria copiilor, tot duminică.

De asemenea, autobuzul carene-a adus în oraș este foarte luxos, cu aer condiționat, la fel de frumos ca alte autobuze pe care Primăria le-a dat în folosința cetățenilor celui mai curat și mai frumos oraș din țară, după părerea actriței Marina Procopie, la al cărei spectacol am văzut-o acum câțiva ani pe Angela Similea, o... bunicuță splendidă, care a concertat și ea la invitația Primăriei.

Ca și aceasta, și Andra Măruță a avut un concert de excepție și o prezență estetică strălucită în aceeași măsură, cu sunet și rezonanță deosebite, ca și calitatea muzicii.

Și Cetatea, și Platoul, și Weekend-ul arată așa cum absolut niciun alt oraș din țară nu are în posesie asemenea spații de agrement, așa că primarul Dorin Florea nu doar că nu are concurență la alegeri, dar multe orașe din România ar da orice să aibă un astfel de conducător! Sărbătoarea de 1 Iunie dedicată copiilor are încă multe surprize din partea Primăriei, pe care le vom comenta ulterior! Deci, duminica a fost o zi de nota 10 și pentru români și pentru maghiari. Ne dorim să fie toate la fel de acum înainte, ca să nu mai avem motive să amendăm în scris pe nimeni!

Lasă un comentariu