Sărbătoarea copiilor la Sărmașu

Distribuie pe:

Duminică, 29 mai, Biblioteca Orășenească din Sărmașu a găzduit un eveniment menit să celebreze în avans ziua de 1 Iunie - Ziua Internațională a Copiilor. În sanctuarul cărților, sub privirile pline de lumină coborâte din fotografiile unor personalități culturale de marcă ce și-au găsit loc în eternitatea cuvintelor, copiii din Sărmașu, Sărmășel-Gară, Vișinel și Balda au pășit emoționați în lumea poeziei, participând la concursul de recitări organizat prin grija doamnei Dinuca Burian, care se face „vinovată" mai mereu de activitățile culturale care au loc în această zonă a județului Mureș și care ține într-un mod plin de demnitate frâiele Bibliotecii Orășenești din Sărmașu..

Păstrând unul dintre cele mai frumoase obiceiuri ale poporului român, copiii au participat la eveniment purtând minunate costume populare, fiind însoțiți de părinți și de cadrele didactice îndrumătoare. Pentru strădaniile depuse la învățarea poeziilor și pentru talentul cu care le-au redat, participanții la concurs au fost recompensați cu diplome și cărți. Evenimentul a oferit și un moment de aleasă înțelepciune, aducând în fața copiilor o frântură din pildele lui Solomon și anume „Ascultarea", o povestire despre una dintre însușirile pe care este necesar să le deprindă copiii în drumul lor spre desăvârșirea unor caractere frumoase. Nu a lipsit nici „porția de basm", toți cei prezenți, de la cel mai mic și până la cel mai mare având ocazia să facă cunoștință cu „Prințesa Trandafira" și să se bucure de o poveste din cel mai nou volum semnat Mihaela Rașcu - „Zece povești de care să îți amintești".

Evenimentul a pus în lumină pe tot parcursul său legătura dintre copii și cărți. Alături de cele mai colorate și calde urări adresate celor mici de ziua lor, se cuvine să felicităm organizatorii pentru modul în care au ales să structureze și să marcheze una dintre cele mai frumoase zile din calendarul aniversărilor internaționale.

Lasă un comentariu