Un sat elvețian, prea frumos ca să fie distrus de migranți!

Distribuie pe:

Oberwil-Lieli, unul dintre cele mai bogate sate din Elveția, înconjurat de pășuni verzi și de vârfurile înzăpezite ale Alpilor, cu 2.200 de locuitori, din care aproape 300 sunt milionari, a decis, prin referendum, să-i refuze pe cei zece refugiați care i-au fost repartizați - informează Daily Mail, citat de Agerpres.

Această decizie îi costă pe săteni o amendă de 250.000 de euro, impusă de Uniunea Europeană (UE) celor care nu vor să îi primească pe refugiații repartizați.

Guvernul elvețian a decis să-i împartă pe cei 50.000 de migranți pe care a promis că îi primește ca parte din cotele impuse de UE, urmând ca în satul amintit să ajungă 10 migranți. Însă, populația locală a decis (52% contra 48%) că nu vrea să-i primească, rata de participare fiind de 68,9% dintre localnici.

Un localnic a declarat pentru Daily Mail: „Nu îi vrem aici. Este simplu. Am muncit din greu toată viața pentru a construi acest sat și nu vrem să fie distrus. Nu suntem potriviți pentru a primi refugiați. Nu s-ar integra aici", în schimb, o mamă a doi copii susține că decizia este una greșită: „Este corect să-i ajutăm cum putem pe cei defavorizați. Ce s-a întâmplat acum face ca întreg satul să arate de parcă nu ne pasă de alții, ci doar de noi, însă nu este așa".

Primarul satului, Andreas Glarner, se justifică: „Nu ne-a spus nimeni dacă cei 10 refugiați sunt din Siria sau sunt migranți din alte țări, atrași de un venit mai bun. Cei din Siria trebuie ajutați, dar cel mai bine sunt ajutați în taberele de lângă casele lor. Putem să trimitem bani să-i ajutam, însă dacă îi găzduim aici, le trimitem un mesaj greșit. Vor veni și alții și își vor risca viețile pe mare, dând bani traficanților de persoane".

Lasă un comentariu