Profil de campioană la o vârstă fragedă

Distribuie pe:

Feher Szidonia Izabella s-a născut pe 9.02.2008 în Târgu-Mureș, aducând o mare împlinire părinților Attila și Izabella Feher. Ea este legitimată în cadrul Federației Române de Sporturi Marțiale Coreene, și activează ca sportivă a Asociației Jaguar Academy Mureș, la secția taekwondo W.T.F și I.T.F., fiind elevă la Gimnaziul „Friedrich Schiller" din Târgu-Mureș. Încă nu a împlinit 9 ani, dar Szidy, cum îi spun colegii, are un palmares de sportivă impresionant. În urmă cu 2 ani a început acest sport și de atunci nu a mai renunțat la visul ei. În luna mai 2016 a reprezentat orașul Târgu-Mureș și Jaguar Academy Mureș la Sud-Est European Championship Oradea, unde a reușit să obțină 6 medalii. Locul I la luptă taekwondo W.T.F 8-9 ani - 32 kg, locul II la luptă taekwondo I.T.F -10 ani - 30 kg, locul I la poomsae W.T.F (forme) individual - 10 ani, locul I la perechi feminin - 18 ani, locul III la perechi mixt - 18 ani, locul II la echipe mixt -18 ani. La Internațional Vip Open Iași, taekwondo W.T.F, în luna aprilie 2016, a obținut locul I la luptă. Alte distincții importante: Internațional Dacic Trophy - taekwondo W.T.F, București aprilie 2016 - locul I la luptă taekwondo W.T.F, categoria - 30 kg 8-9 ani, locul I la luptă categoria - 32 kg, 10-11 ani, locul III la poomsae individual -10 ani; la Cupa Sfântul Gheorghe, ediția I - aprilie 2016 - locul I la luptă taekwondo W.T.F și locul I la poomsae; la Internațional Zagreb Open, taekwondo W.T.F, Croația - martie 2016 - locul II la luptă, categoria - 30 kg, 8-10 ani, și locul II la speed Kick, categoria -10 ani; la Decatlon Cup Cluj-Napoca, locul I la luptă I.T.F - 10 ani - 30 kg; la Campionatul Național de Sporturi Marțiale Coreene - februarie 2016 - Oradea, a obținut locul I la luptă W.T.F, categoria - 30 kg 8-9 ani, locul III la luptă I.T.F, categoria - 30 kg -10 ani; la Cupa României, desfășurată la Miercurea Ciuc în luna nioembrie 2015 s-a clasat pe locul III; la Cupa Eagels, Iași - septembrie 2015, a oținut locul I; la Campionatul Internațional Bratislava - iunie 2015, s-a clasat pe locul II. Micuța sportivă ne-a oferit un scurt interviu:

De ce și în ce condiții ai ales această ramură sportivă?

Am practicat gimnastica, care mi s-a părut plictisitoare, și am dorit să fac un sport pentru echilibru fizic și psihic. Tata a ales să fac arte marțiale. A fost taekwondo din întâmplare.

Cum a fost primul tău contact cu sala de antrenament?

Nu mi-a plăcut și nu prea am vrut să mai merg la antrenament, doar că tata m-a încurajat și acum îi mulțumesc din suflet pentru acest lucru.

Care este pentru tine până în momentul de față cel mai important premiu obținut și de ce?

În luna mai 2016 la Campionatul Sud-Est European de la Oradea am luat locul I, și mă simt mândră că sunt campionă sud-est europeană.

Care este visul tău pe viitor în această ramură sportivă?

Visul meu cel mare este să devin campioană olimpică și fac totul să îmi împlinesc visul.

Cum se împacă școala cu sportul de performanță?

În principiu școala și sportul se împacă bine. Sunt momente când îmi este greu, dar nu renunț. Fac totul din plăcere și asta mă ajută mult. Pentru mine nu există locul doi nici la școală, nici la sport.

Ai sugera acest sport și altora și care consideri că sunt beneficile practicării taekwondo în viața unui copil?

Da, sigur, pentru că în viața unui copil este foarte important să practice un sport atletic precum taekwondo. Pe mine mă ajută să fiu mai echilibrată și să am mai multă răbdare inclusiv și la școală. Nu îmi pot imagina viața fară sport. Pe această cale doresc să invit toții copiii în călduroasa familie Jaguar Academy Mureș.

Cine te susține și te încurajează în practicarea acestui sport?

Mă susțin și mă incurajează foarte mult părinții mei, familia, antrenoarea mea Alecsandra Matei, colegii și prietenii mei.

Cum te înțelegi cu colegii de echipă și antrenoarea ta?

Eu consider că mă înțeleg bine. Formăm o echipă adevărată și puternică. Nu ne lăsăm niciodată înfrânți.

 

Lasă un comentariu