Candidatul independent la funcția de primar, dr. Dorin Florea, se alătură Campaniei Naționale inițiate de Consiliul Național al Elevilor

Distribuie pe:

Candidat independent la alegerile locale din 5 iunie, actualul primar al municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, a semnat scrisoarea de angajament lansată de elevii români, care cer autorităților locale asumarea angajamentului pentru educație. Sub sloganul „Educația, responsabilitate și pentru comunitate", scrisoarea, adresată candidaților la funcția de primar și consilieri locali, atrage atenția asupra învățământului și cere autorităților să îl transforme în prioritate. Dorin Florea s-a alăturat campaniei, precizând: „Noi, la Târgu-Mureș, am înțeles acest lucru de multă vreme, dovadă sunt investițiile care au fost făcute de Primăria pe care o conduc. În ultimii ani aproape toate școlile au fost reabilitate, reparate, dotate, am sprijinit întotdeauna proiectele elevilor și ale dascălilor. Elevii au primit burse sociale, de performanță și merit, am stimulat olimpicii, am dat gratuități copiilor pe mijloace de transport. Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș punem acum pe picioare unul din cele mai ambițioase proiecte: Școala de Arte și Meserii, care va deveni una din cele mai puternice din România. Am creat tradiția Târgului de Arte și Meserii, unde se întâlnesc an de an elevii și angajatorii - cererea și oferta. Amintesc investițiile făcute la Liceul „Gheorghe Șincai", investiții unice în țară. A fost achiziționat un autoturism special conceput pentru practica elevilor și am investit în standuri de uz didactic, după modelul nemțesc, destinat aprofundării studiilor de specialitate, mă refer la mecanica auto".

Candidatul independent Dorin Florea a declarat că se va implica în continuare în proiecte menite să scadă abandonul școlar și în cele care vor dezvolta o relație cu mediul de afaceri pentru a integra absolvenții pe piața muncii. De asemenea va susține funcționalitatea Consiliului Consultativ pentru Tineret la nivel local și va sprijini orice proiect derulat de elevi, dascăli sau părinți menit să aducă un plus de valoare educației. „Și în următorul mandat voi avea ca prioritate educația. Voi urmări îndeaproape îndeplinirea obiectivelor cerute de Consiliul Național al Elevilor. Menționez, însă, că proiectele vor putea fi duse la bun sfârșit doar cu sprijinul unui Consiliu local cu viziune, responsabil și dedicat comunității, nu intereselor strict politice", a declarat candidatul independent dr. Dorin Florea.

Lasă un comentariu