Angajamentele primarului Victor Prodan

Distribuie pe:

Ultimele săptămâni au marcat lucrări ample de reabilitare a infrastructurii din localitatea Ungheni. Rând pe rând, drumurile din Ungheni, Cerghid, Cerghizel, Morești, Șăușa, Vidrasău au primit o față nouă. Este începutul unui proiect ambițios ce se va întinde pe următorii patru ani și care va aduce lângă casa fiecărui cetățean semnele civilizației urbane: asfalt, apă, canalizare, iluminat public. Efortul finaniciar este unul considerabil, fiind acoperit în acestă etapă din surse proprii. Practic Primăria Ungheni a reușit, pentru prima oară în ultimii 25 de ani să creeze o listă a priorităților locale, în conformitate cu dorințele locuitorilor. S-a reușit, prin efortul actualului primar, economisirea unor sume importante de bani și transferul acestora către capitolul investiții.

În același timp au fost alocate resurse pentru obținerea de finanțări nerambursabile în vederea acoperirii nevoilor generate de investițiile vitale pentru dezvotarea și modernizarea comunității.

Din păcate, multe din proiecte au fost blocate în tot acest timp fie de rea-voința unor membrii ai consiliului local, fie de lipsa documentelor legale care să permită demararea sau realizarea unor investiții. În prezent, cea mai mare parte a problemelor legate de lipsa totală sau parțială a documentelor a fost rezolvată. Prin urmare, investiții care până acum nu au putut fi realizate vor putea fi finanțate și realizate  în următorii patru ani. Prioritare rămân extinderea și asigurarea funcționalității sistemelor de apă-canalizare, iluminat public, reabilitarea străzilor și trotuarelor, parcuri de joacă pentru cei mici, o creșă și grădiniță nouă, alături de crearea de locuri de muncă prin deschiderea unui nou parc industrial.

Acestea sunt angajamentele primarului Victor Prodan, angajamente ce avem certitudinea că vor fi împlinite datorită lucrurilor realizate până în prezent. Așadar, fie că a fost vorba de deschiderea unui birou pentru evidența populației, astfel ca cetățenii din Ungheni și localitățile aparținătoare să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Tg-Mureș, fie că a fost vorba de sensul giratoriu, de includerea pe lista de investiții a bugetului județean a unor obiective locale, fie  de modernizarea drumurilor, trotuarelor sau ale parcărilor, cuvântul dat a fost respectat.

O serie de obiective au fost atinse până în prezent: realizarea Planului Urbanistic General, întăbularea imobilelor din domeniul public și privat, extinderi de rețea de apă, inventarierea terenurilor agricole în baza Legii 165/2013, lucrări de modernizare a Școlii Gimnaziale „Emil Drăgan", reabilitarea atelierului de școală - clasa zero Ungheni, achiziționarea unui buldoexcavator, pietruirea drumurilor și întreținerea acestora, racorduri de canalizare pentru preluarea, evacuarea și transportul apelor menajere, înlocuirea rețelei de apă în zona Blocuri-Gară, reabilitare str. Mureșului, asfaltarea a trei străzi dintr-un proiect care cuprinde cinci străzi, str. Gării, str. Tineretului și str. Cerghid, asfaltarea a două străzi din Vidrasău, modernizarea părții carosabile, trotuare, parcări, zona blocuri-Gară și multe altele.

Ce urmează? Prin alegerea dumneavoastră patru ani de muncă pentru un primar și o echipă care își doresc să facă mai mult pentru comunitatea lor, patru ani care vor arăta negreșit că Ungheniul, Șăușa, Morești, Cergid, Cerghizel și Vidrasău sunt localități frumoase, moderne, în care se trăiește frumos și bine!

Lasă un comentariu