Încep lucrările la tronsonul de autostradă Ungheni - Ogra!

Distribuie pe:

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), miercuri, 1 iunie 2016, a fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru „Execuţie lucrări realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş - Ogra, Lotul 2: Ungheni - Ogra", în lungime de 10,105 km.

Contractul de Execuţie Lucrări a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL şi are o valoare totală de 251.349.460.28 lei fără TVA.

„Contractul a fost întârziat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii, din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri etc.

Odată cu emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2016 pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropean, s-a reuşit scurtarea termenelor pentru obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi acordurilor necesare construcţiei infrastructurii de transport, între care menţionăm şi sectorul de autostradă de mai sus. Menţionăm că proiectul va face obiectul finanţării din cadrul POIM 2014 - 2020 fiind un proiect nou, amplasat pe reţeaua TEN-T Central. Durata contractului este 12 luni pentru Execuţia Lucrărilor şi 48 luni Perioada de Garanţie", precizează CNADNR într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu