GEMENE ÎN FESTIVAL

Distribuie pe:

Este pentru mine o mirare că, de câte ori am mediatizat Festival „Şcolilor Populare de Arte", nu am întâlnit copii gemeni care să ia parte la festival. Acest lucru s-a întâmplat recent când, la Festivalul „Şcolilor de Arte" de la Târgu-Mureş, s-au prezentat două surori gemene venite tocmai din Bucovina.

Aşadar, de la Şcoală Populară de Arte „Ion Irimescu" din Suceava, însoţite de profesorul de canto de la această instituţie de învăţământ artistic, au fost prezente la această manifestare ajunsă la a XV-a ediţie. Înaintea spectacolului am purtat un scurt dialog cu însoţitorul celor două surori gemene.

- Mă numesc Cristian Munteanu, profesor de canto la Şcoală Populară de Arte „Ion Iromescu" din Suceava şi, datorită hotărârii conducerii, însoţesc pe cele două surori gemene Ioana şi Iuliana Luţă, eleve ale şcolii noastre. Şcoală noastră are mai multe secţii şi are o tradiţie în ce priveşte pregătirea în domeniul artei a tinerilor care doresc acest lucru.

- Ce ne puteţi spune despre cele două surori gemene?

- Ele sunt elevele profesoarei Elena Simionescu şi sunt în anul doi de studiu în materie de muzică populară. Ele au luat mai multe trofee la festivalurile „Cântec dobrogean", „Doină, doină, cântec dulce" etc. La Târgu-Mureş cele două surori participă pentru prima dată.

- Ce vor prezenta în festival surorile gemene?

- Vor prezenta două piese muzicale, o piesă din repertoriul solistei Sofia Vicoveanca - „Dorul este ca un câine" şi „Bătrâneasca din Horodnic", localitatea lor de naştere.

- Vă mulţumesc pentru interviu, iar celor două gemene mult succes.

Lasă un comentariu