Despre afaceri murdare la Primăria comunei Sărăţeni

Distribuie pe:

În anii precedenţi, în paginile „Cuvântului liber", în repetate rânduri am scris despre ilegalităţile petrecute la Şcoala Generală Sărăţeni (furturi, jafuri, trafic de droguri etc.) comise de directorul şcolii, Dénes Sandor. În zadar. Activitatea dumnealui fructifică, dă roade în prezent. Iată aspecte din afacerile murdare ale foştilor săi elevi:

Licitaţia pentru sistemul de canalizare 2009 a fost trucată, câştigată de o firmă (fantomă) din Ungaria, după care, sau înainte, primarul, viceprimarul şi secretarul au primit de la şeful firmei câte un milion de forinţi. În total, trei milioane de forinţi. Sursa: şef de echipă al firmei, Anti Antal. În primăvara anului 2011, în ziarul „Nepujsag", ministrul Mediului de atunci, Borbely Laszlo, scria: „Cu bucurie vă comunic… Sărăţeniul a primit de la Guvern 350.000 de lei pentru finalizarea infrastructurii." Numai că lucrările erau gata încă din 2010, sistemul funcţiona aşa cum funcţionează şi astăzi. Adică, apa uzată, toată mizeria ajunge direct, fără filtrare, în Târnava Mică. Staţia de epurare nu funcţionează. O temă bombă pentru PRO TV, să arate publicului unde varsă apa uzată, toată mizeria satului. Şi să fie întrebat domnul deputat Borbely, cum e cu acei bănuţi, cum e cu „finalizarea" infrastructurii.

Şefia Primăriei ascunde documentele în legătură cu retrocedările pământurilor, între 1991-2000, face comerţ cu pământurile. Caz concret: lot intravilan, Cartea funciară nr. 1240 Nr. cadastru 6171, 6172, 0,24 hectare retrocedat moştenitorului legal B. Cs. I. (1992, 1996), introdus în Registrul agricol Vol. 33, pag. 88… în 2014, vândut (bani, băutură, alte servicii!), de către primarul Madaras Arpad şi viceprimarul Biro Csaba, cetăţeanului Ujfalvi Denes junior. Preţul terenului, aproximativ 12.000 euro.

Primăria Sărăţeni face comerţ cu pensiile de boală. Mai exact: cei neîndreptăţiţi „cumpără" acest drept de la Primăria Sărăţeni. Coordonator este secretarul Pal Attila.

Primăria Sărăţeni vinde pădurile, fără licitaţie sau cu licitaţie trucată!

În 2015, primăria a cumpărat o casă veche cu scopul de a amenaja un muzeu, cu suma de 95.000 de lei. Proprietarii le cereau 70.000 de lei, iar ei au luat 95.000 de lei.

Viceprimarul Biro Csaba foloseşte autoturismul Primăriei în scopuri personale, la fel şi tractorul şi utilajele. Cu cisterna specială a instituţiei transportă gunoiul lichid din grajdul lui pe propriul lui teren. Chiar şi în prima zi a Crăciunului 2015.

Viceprimarul Biro Csaba, circulând pe drumul naţional, în interiorul comunei Sărăţeni a lovit o persoană bătrână, de 80 de ani, şi a murit pe loc. Biro a adunat organele împrăştiate în pragul magazinului Görog. A venit poliţia şi, după o lună de zile, era iar la volan.

Rezoluţia acestor cazuri este în mâna autorităţilor. Totul depinde de voinţa politică!

Lasă un comentariu