Ne-am interesat pentru dumneavoastră! Dezlegare la pescuit

Distribuie pe:

Având în vedere că în judeţul Mureş există un număr mare de pescari amatori, le aducem la cunoştinţă că, începând cu data de 9 iunie 2016, este liber la pescuit sportiv.

De la domnul Nicolae Haican - preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi „Sovata 2008", am obţinut următoarele informaţii: Conform Ordinului de Prohibiţie nr.154/02.02 emis de MADR - pentru toate cursurile naturale de apă, cu excepţia RBDD, încetează prohibiţia, data de 8.06 2016 fiind prima zi liberă la pescuit, cu condiţia ca pescarii să aibă asupra lor permisul de pescuit vizat la zi. De reţinut şi faptul că permisiile de pescuit vor fi emise de ANPA, de tip cartonat şi sunt transmise tuturor asociaţiilor de pescari sportivi, cu condiţia ca aceste asociaţii să fie legal constituite. Inspectorii ANPA nu vor mai elibera permise persoanelor fizice, ci doar către asociaţii. Nu se vor mai percepe taxe de pescuit pentru pescari în tronsoanele care au fost arondate, iar permisele eliberate de către oricare asociaţie legal constituită sunt valabile pe toate habitatele naturale, cu excepţia RBDD (Delta Dunării). Ordinul MADR 369/25.03.2016 are şi scopul de a elimina discriminările petrecute în anii trecuţi, abuzurile practicate de asocia-ţiile mari împotriva asociaţiilor considerate mici, mai ales confiscările de beţe a celor care practicau pescuitul pe „teritoriul" asociaţiilor mari.

Reamintim celor care doresc să se relaxeze prin pescuitul sportiv, că pot practica acest sport, contra unei taxe de 50 de lei, pe amenajările piscicole de la Păingeni, Fărăgău, Agrişteu, Iernut, Fânaţe- Band, Zau de Câmpie, Viişoara, Sărăţeni, Sâncraiu de Mureş.

Lasă un comentariu