Azi, la Târgu-Mureş se distribuie tichetele sociale pentru luna iunie!

Distribuie pe:

Azi, 8 iunie, între orele 7.30 şi 17.30, la Teatrul de vară din Piaţa Trandafirilor nr. 42 din Târgu-Mureş, are loc acţiunea de distribuire a tichetelor sociale, conform hotărârilor adoptate de legislativul local (HCL nr. 114/2011 şi HCL nr. 8/2016).

Peste 3.500 de târgumureşeni beneficiază, şi în acest an, de tichete sociale în valoare de 70 de lei pe lună, bani care pot fi utilizaţi pentru achiziţionarea de medicamente şi alimente.

Reamintim că beneficiari ai acestui program social sunt persoanele cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 770 de lei, precum şi persoanele cu handicap grav, care nu au angajat un asistent personal.

În cadrul acţiunii de azi, beneficiarii primesc tichetele cuvenite pentru luna iunie, distribuirea făcându-se în baza unei programări comunicate, în prealabil, celor îndreptăţiţi.

Este una dintre cele mai populare şi apreciate măsuri de protecţie socială, care, în timp, şi-a dovedit oportunitatea şi eficienţa, responsabilizându-i şi motivându-i pe beneficiari prin modul şi scopul în care pot folosi tichetele acordate, apreciază conducerea Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii.

În cursul acestei luni vor sosi şi vor fi distribuite şi alimentele de la UE, în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), urmând ca detaliile privind cantităţile, tipurile de produse şi programul privind distribuirea acestora să fie anunţate din timp. 

Lasă un comentariu