Partidul Naţional Liberal, cel mai important partid românesc din Mureş

Distribuie pe:

Partidul Naţional Liberal a obţinut 30 de mandate de primar, la care se adaugă doi primari independenţi pe care i-a susţinut, din totalul de 102 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş. Cu 37 de primari, UDMR-ul se află pe primul loc în acest clasament, urmat de PNL şi de PSD, acesta având 26 de primari. Cinci candidaţi independenţi au devenit primari, alte trei formaţiuni politice având câte un mandat de primar: Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), Partidul Civic Maghiar (PCM), respectiv Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).

Cu 310 mandate de consilieri în Consiliile Locale din judeţul Mureş, PNL se află, de asemenea, în postura de cel mai important partid românesc, situându-se pe poziţia a doua după UDMR, formaţiune care va avea 440 de consilieri locali, în timp ce PSD este pe locul al treilea, cu 299 de mandate.

Consiliul Judeţean va avea următoarea configuraţie: UDMR - 15 consilieri, în timp ce PNL şi PSD câte 10.

„Cred că rezultatul PNL în judeţul Mureş este unul foarte bun. Le mulţumesc mureşenilor, care au apreciat munca de construcţie din ultimii patru ani. Le mulţumesc şi colegilor mei liberali, care au dovedit că munca de echipă reprezintă cea mai importantă caracteristică a partidului nostru. Suntem cel mai important partid românesc, fapt dovedit de numărul de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Am pierdut doar patru şi am câştigat alte opt primării faţă de ciclul electoral anterior, în Cucerdea, Coroi-Sânmărtin, Ideciu, Sânpetru, Şincai, Chiheru, Petelea şi Miheşu de Câmpie. Cred că aceste rezultate ne recomandă ca fiind partidul cu prima şansă pentru desemnarea Preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, dar şi a viceprimarilor din judeţul Mureş", a declarat Preşedintele Partidului Naţional Liberal Mureş, Ciprian Dobre. 

Lasă un comentariu