Dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş: „Oraşul trebuie să meargă înainte!"

Distribuie pe:

Marţi, 7 iunie, în cadrul primei întâlniri cu ziariştii după câştigarea celui de al cincilea mandat, primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, le-a mulţumit celor 27.262 de alegători, români şi maghiari, care i-au acordat votul, la recentul scrutin, apreciind că aceştia au înţeles ce înseamnă proiectele oraşului şi încrederea în buna lui administrare. „Pe parcursul campaniei - a comentat primarul - mi-a fost greu să înţeleg şi să accept că mai pot exista incitare la ură, segregare şi un comportament primitiv din partea unor lideri politici. Atâta timp cât vor cultiva aceste porniri, cât vor agita flaşneta dogită a urii, nu numai că nu vor câştiga nimic în Târgu-Mureş, dar vor pune în pericol viitorul propriilor copii, al tinerelor generaţii, care au nevoie de un climat de armonie, propice spiritului constructiv, nu discordiei şi demolării".

Dorin Florea a adresat felicitări primarilor din zona periurbană, pe a căror colaborare contează în deblocarea, armonizarea şi coagularea proiectelor avute în vedere pentru localităţile din jurul oraşului.

Pe de altă parte, municipalitatea se va concentra asupra realizării proiectelor mari ale Târgu-Mureşului, pentru care există deja acordul fostului legislativ local; este vorba despre realizarea de noi parcări, a podului peste Mureş, prelungirea Căii Sighişoarei, şcolile de arte şi meserii, mutarea gării CFR, abordarea complexului hidroenergetic de la Răstoliţa, dar şi alte proiecte regionale pentru a căror realizare coerentă şi unitară se impun, de urgenţă, clarificări legislative. În acest sens, premierul Dacian Cioloş, răspunzând unei mai vechi solicitări a edilului târgumureşean, şi-a manifestat disponibilitatea de a se întâlni cu primarii, pentru o discuţie pe tema deblocării de fonduri europene pentru proiecte regionale. Se impune, de aceea, ca noul Consiliu Judeţean să fie unul dinamic, să acţioneze atât în direcţia unor colaborări cu judeţele vecine - Bistriţa şi Cluj - cât şi a unor parteneriate ferme între Târgu-Mureş, Reghin, Târnăveni, Ungheni, în care administraţiile publice locale, primarii localităţilor să imprime Consiliului Judeţean ritmul şi viteza necesare, furnizându-i proiecte comune solide şi bine fundamentate, care să scoată întregul areal mureşean din izolare.

Sintetizând: „Oraşul trebuie să meargă înainte!" - este convingerea, la început de mandat, a primarului Dorin Florea.

În ce priveşte prezenţa slabă la vot, edilul o atribuie, printre altele, „blazării induse de mocirla mediatică, sila de politică şi scârba faţă de aceleaşi şi aceleaşi sloganuri şi porcării vânturate în spaţiul public. Reclamaţii şi dosare au fost şi vor mai fi, le-am clarificat şi o să le clarific, dar este inacceptabil să se facă justiţie şi să fie pronunţate sentinţe, la televizor", a punctat Dorin Florea. 

Lasă un comentariu