Mulţi viteji după război! Multă gălăgie!

Distribuie pe:

Românul spune: „Mulţi viteji după război!". Cam mulţi gălăgioşi, unii doar să se afle în treabă după alegerile locale din 5 iunie a.c. Gura, ca o moară nefrecată, nu le mai tace!

Cu gura cea mai mare pare a fi Călin Popescu Tăriceanu, care, în pofida unor rezultate modeste la nivel naţional, acum se laudă: „Suntem în măsură să formăm majoritatea în consiliile judeţene cu PSD+ UNPR, în 27 de judeţe"! Bineînţeles, nu pe picioare proprii, ci mereu cu propteaua PSD, pupând, ca de obicei, mâna lui Liviu Dragnea. Uită el înţeleapta spusă, cuprinsă într-un răspuns celebru, când gâştele au început să se laude că strămoaşele lor au salvat Roma. „Slava strămoşească pe strămoşi cinsteşte, zadarnic nepotul cu ea se făleşte!". Aşadar, guralivul Tăriceanu nu are niciun merit, ca lipitură, acest merit revenind PSD!

Razna, peste arătură, o ia şi Vasile Blaga, care face o afirmaţie ciudată: „PNL a obţinut la alegerile locale cel mai bun scor după 1990". O năzbâtie! Da, primarii victorioşi de la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Botoşani, Timiş, Reşiţa, Prahova, Oradea, de prin alte municipii şi oraşe, au obţinut peste 50% din voturile românilor. Dar nu-i suficient. Liberalii au dezamăgit! Mai ales în Capitală. Acesta-i adevărul!

Se bate cu cărămida în piept şi Kelemen Hunor, mai-marele struţo-cămilei UDMR, care se declară foarte mulţumit de rezultatele obţinute de formaţiunea sa la alegerile locale, având vreo 200 de primari. Da, dar cu alegerile care au avut loc într-un singur tur de scrutin, care a favorizat, indiscutabil, PSD şi UDMR (în localităţile cu populaţie maghiară din Ardeal!). Dacă ar fi fost două tururi de scrutin, probabil că acum şi-ar cam înghiţi limba.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabó Ödõn (sursa Machiavelli.ro), solicită public liderilor Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), inclusiv lui Tõkés László, să-şi dea demisia, deoarece, la alegerile locale, au scindat votul comunităţii maghiare. Pentru prima dată, după 1990, organizaţia judeţeană a UDMR nu va conta pentru alcătuirea majorităţii în Consiliul Local Oradea, având doar patru consilieri.

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, considerat un priceput în diplomaţia politică, declara: „Alianţa cu PSD o considerăm de mare succes, în primul rând la Capitală!". Ceva asemănător cu o trimitere hazlie la întrebarea din bancul cu elefantul şi şoricelul, trecând puntea: „Tropăim? Tropăim?". Mereu la remorca PSD, totul este posibil.

De data aceasta, cu gură de aur, Adrian Năstase cugetă: „Într-o cameră pot să doarmă mai multe persoane, dar fiecare va visa altceva!".

Asta cam aşa-i!

 

Lasă un comentariu