Datorită proiectului iniţiat de preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, târgumureşenii vor ieşi în pensie anticipată cu 2 ani mai repede, fără penalizare

Ieri, 8 iunie 2016, deputaţii au adoptat proiectul de lege iniţiat de parlamentarii PSD de Mureş privind pensionarea anticipată a locuitorilor din Târgu-Mureş şi de pe o rază de 8 kilometri în jurul oraşului, din cauza poluării istorice a Combinatului Chimic Azomureş.

Proiectul iniţiat de PSD Mureş modifică art. 65 alin (5) din Legea 263 din 2010 - Legea Pensiilor completând lista localităţilor care beneficiază de această prevedere, privind pensionarea anticipată fără penalizare, cu Târgu-Mureşul.

Astfel, art. 65 alin 5 va prevede următoarele: „Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu-Mureş, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4)."

„Astăzi, în Parlamentul României, s-a votat una dintre cele mai importante legi care îi vizează direct pe mureşeni. Sunt bucuros că la ideea mea au aderat şi ceilalţi parlamentari mureşeni, dar şi parlamentarii prezenţi astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, care au votat în unanimitate proiectul de lege. Este o lege care vine ca o măsură reparatorie firească pentru toţi mureşenii care au suferit din cauza poluării de la Combinatul Azomureş", a declarat deputatul Vasile Gliga - preşedintele PSD Mureş.

 

 

Lasă un comentariu