ŞI CONSUMUL REDUS DE SARE ESTE PERICULOS...

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă canadieni de la Universitatea de Medicină „McMaster", citaţi de descopera.ro, susţin că nu numai consumul exagerat de sare este dăunător, ci şi aportul redus de sodiu are efecte la fel de dăunătoare asupra sănătăţii.

„Până acum, se ştia că aportul mare de sare poate creşte tensiunea şi produce probleme cardiace, în schimb cercetarea noastră a demonstrat faptul că lipsa de sare din organism creşte riscul de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral.

În studiul nostru, am analizat datele a aproximativ 130.000 de persoane, din 49 de ţări, verificând în ce măsură aportul de sodiu are legătură cu bolile de inimă în rândul celor cu şi fără probleme de tensiune arterială crescută.

Rezultatele cercetării indică faptul că numai oamenii cu tensiune arterială crescută care mănâncă foarte sărat ar trebui să reducă consumul de sare, nu şi celelalte persoane.

Am constatat, astfel, că ratele de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral sunt mult mai mari în rândul celor cu aport redus de sare faţă de oamenii cu un aport de sare mediu, indiferent dacă au probleme cu tensiunea arterială sau nu.

Rezultatele sunt extrem de importante pentru persoanele cu tensiune arterială crescută, întrucât recomandările actuale privind consumul de sare ar putea fi stabilite prea jos.

Consumul mediu de sodiu recomandat zilnic este de 2.300 de miligrame, echivalentul unei linguriţe de sare, însă multe persoane consumă peste sau sub limita recomandată", explică specialiştii canadieni.

 

Lasă un comentariu