Spectacol de sfârşit de an şcolar

Distribuie pe:

Sala de spectacole „Mihai Eminescu" din Sighişoara s-a dovedit neîncăpătoare în după amiaza de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită printr-un spectacol de excepţie prilejuit de sfârşitul de an şcolar şi susţinut de elevii înscrişi la Clubul Copiilor Sighişoara.

Din totalul de 900 de elevi care activează în cercurile: tehnico - aplicativ, ştiinţific şi cultural-artistic ale clubului, numai la cercul de dans sunt înscrişi 250 de copii, în grupuri de dansatori, care mai de care mai expresive ca denumire: K-boom, Karisma, Elegance, Magnolia, System, Majestyk, CC Club, Electronix, Diamonds, Dinamic, Vivi & Aly, Flowers, Reflect, într-o fantezie coregrafică de excepţie. În pauzele dintre grupurile de dansatori, acele câteva minute, au fost pigmentate cu mici scenete umoristice susţinute de copiii actori înscrişi la cercul de teatru din cadrul clubului, cerc condus de prof. Mihai Şoneriu, cel care, de fapt, coordonează activitatea întregului Club şcolar. Munca, dăruirea profesorilor din cadrul clubului sighişorean sunt de admirat: oameni deosebiţi, care s-au devotat instruirii, nu numai în calitate de dascăli, ci şi în aceea de îndrumători întotdeauna aproape de copii, atenţi să descopere noi talente, să ajute copilul să se exprime unde simte că poate mai bine, indiferent că frecventează cercul de dans, informatică, protecţia mediului - ecologie, carting, dans modern, teatru, cultură şi civilizaţie, artă fotografică, pictură, limba engleză sau orientare turistică.

De Ziua Copilului, pe scenă au evoluat copii merituoşi, care s-au evidenţiat în cadrul diferitelor concursurilor judeţene, interjudeţene, naţionale şi internaţionale. Este un mare câştig faptul că profesorul Cornel Câmpean, coordonatorul cercului de dans, s-a dedicat trup şi suflet acestei munci, fiind nu numai coregraf, ci şi un destoinic pedagog, care a ştiut să-şi ţină aproape copiii, să înveţe odată cu ei.

În cadrul manifestării, profesorul Cornel Câmpean a mulţumit părinţilor pentru sprijin şi implicare, având posibilitatea să participe cu copiii la diferite concursuri, de unde s-au întors încununaţi de laurii victoriei. Aceleaşi rezultate meritorii le-a obţinut la festivalul internaţional din Macedonia (unde au luat parte peste 2000 de copii din diferite ţări), câştigând primul loc la cele cinci coregrafii.

Cel mai important lucru pentru copii rămâne participarea la viitorul campionat european, ceea ce necesită bani, pe care, dacă nu-i ai, totul se rezumă la buzunarul părinţilor şi al sponsorilor. Din păcate, nu au obţinut sprijin financiar din partea municipalităţii sighişorene, profesorul Câmpean sperând, totuşi, să găsească înţelegere, iar suma necesară să fie alocată, în cele din urmă. 

Lasă un comentariu