Festivitatea de absolvire a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", la Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Se ştie că prosperitatea este rezultatul muncii noastre şi ne aduce în inimi o stare de bine greu de descris în cuvinte. Naturii, îi aduce prosperitate ploaia, o hrăneşte, o întinereşte şi o face mai frumoasă. Ziua în care plouă este o zi a miraculoasă, este ziua în care ne pregătim pentru recolta ce va urma. O zi cu ploaie şi cu nori a fost, în mod natural, o zi a seninătăţii festive, ziua de 2.06.2016, ziua Festităţii de absolvire a claselor a XII-a, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureş. O zi specială care a reunit, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş, profesori, părinţi, fraţi, bunici şi rude.

Cuvintele frumoase adresate de domnul director Cornel-Cristian Vulc, pline de înţelepciune, mulţumirile aduse părinţilor şi profesorilor pentru educarea acestor tineri care au adus cinste Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" vor rămâne ca un îndemn în mintea tuturor. Doamna profesor Ancuţa Paşcan, maestrul de ceremonie, a adus un plus de eleganţă acestei festivităţi. Invitaţii speciali: inspector general şcolar al judeţului Mureş, Ştefan Someşan, inspector şcolar Lavinia Mureşan, prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga şi primarul municipiului Târgu- Mureş, doctor Dorin Florea, au onorat cu prezenţa, oferind certitudinea sprijinului dânşilor pentru instituţiile de învăţământ.

În semn de recunoştinţă pentru efortul depus, domul director adjunct Gabriel-Cornel Grozav a înmânat, cu drag, diplome profesorilor care au condus de-a lungul celor patru ani clasele: doamnei Lucica Groşan, diriginte al clasei a XII-a A, doamnei Rodica Pop şi doamnei Gabriela Borda, diriginţi al clasei a XII-a B. Nu a lipsit nici emoţionantul „Moment al predării cheii între generaţii". De asemenea, au fost premiaţi elevii pentru rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, dar şi pentru multe activităţi extraşcolare. A fost desemnat şeful de pomoţie: Vadim Fîntînari, din clasa a XII-a A, care a mulţmit cu emoţie, profesorilor şi colegilor, mândru că a aprţinut şi va aparţine, ca fost elev, acestui liceu.

Astfel de momente le trăim o singură dată în viaţă. Ziua în care terminăm liceul este o zi specială care ne rămâne întipărită, o zi frumoasă care încheie un capitol din marele roman, o zi care pregăteşte capitolele următoare din romanul personal al fiecărui absolvent, este ziua în care îşi aşteaptă viitorul cu sufletul larg deschis. Astfel, cu viitorul în faţă, înarmaţi cu vise, cu speranţe şi cu bagajul de cunoştinţe acumulat la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu", tinerii sunt pregătiţi de drum. Le urăm succes!!!

 

Lasă un comentariu