Forma participantelor la Euro. Cine se prezintă cel mai bine la startul turneului final

Distribuie pe:

Site-ul UEFA a analizat cu numai o zi înaintea startului Euro 2016 forma celor 24 de participante la turneul final din Franţa.

Grupa A:

Franţa pare cea mai în formă echipă din grupa A. Calificată direct la Europene, în calitate de ţară organizatoare, naţionala lui Didier Deschamps a câştigat 14 din ultimele 20 de amicale disputate, iar printre învinsele sale se numără Spania, Portugalia, Olanda şi Germania.

Calificată în premieră la Euro, Albania a învins Franţa în urmă cu un an, însă a pierdut în 2016 cu Austria şi Ucraina.

România a încheiat preliminariile neînvinsă şi cu cea mai bună defensivă, cu numai două goluri primite, însă a primit în interval de 17 minute dublul golurilor din calificări, patru.

Elveţia a pierdut patru dintre ultimele şase amicale şi are doar două egaluri din septembrie 2014 încoace.

Grupa B:

Favorita grupei B, Anglia, e singura naţională calificată la Euro cu zece victorii din zece posibile în preliminarii şi a mai câştigat cinci amicale, printre care şi contra Germaniei, după calificări. A fost învinsă însă de Spania şi Olanda.

Rusia a încheiat preliminariile cu patru victorii consecutive, însă a câştigat doar un amical din cinci.

Slovacia e invincibilă de opt meciuri şi a învins în penultimul amical campioana mondială, Germania, chiar la Augsburg, după victoria din preliminarii contra campioanei europene, Spania.

Ţara Galilor a câştigat doar un joc din ultimele şapte înaintea primei participări la un turneu final din 1958 încoace.

Grupa C:

Germania a fost inconstantă în amicale, cu eşecuri contra Slovaciei, Angliei şi Franţei, însă promite să atingă vârful de formă la Euro.

Irlanda de Nord vine în Franţa neînvinsă de 12 partide, nou record în istorie. Ultimul eşec a fost consemnat în urmă cu 14 luni, 0-1 contra Scoţiei.

Polonia a încheiat preliminariile la doar un punct în spatele Germaniei, pe care o va reîntâlni în grupa C de la Euro, însă vine după un eşec cu Olanda şi un egal cu Lituania în ultimele amicale.

Ucraina are 4 victorii la rând, începând cu succesul cu Slovenia, din play-off-ul pentru Euro 2016. Trupa lui Mykhailo Fomenko a pierdut doar 3 meciuri în preliminarii, două dintre ele împotriva Spaniei.

Grupa D:

Invincibilă de şapte meciuri, Croaţia vine după un meci în care a stabilit un nou record de scor, 10-0, contra naţionalei din San Marino.

Cehia a câştigat grupa cu Olanda şi Turcia din preliminarii, însă a învins în doar trei din cele şapte jocuri de pregătire de dinaintea Euro.

Campioana ultimelor două Europene, Spania, a pus punct unei serii invincibile de 11 partide, dintre care nouă victorii, cu un incredibil 0-1 în ultimul amical, contra Georgiei. A fost primul eşec al ibericilor din ultimele 15 luni.

Turcia a încheiat în forţă preliminariile şi a câştigat şi cinci din ultimele şapte amicale înaintea debutului la Europene.

Grupa E:

Belgia şi-a trecut printre victimele din ultimul an Franţa şi Italia şi a pierdut doar o dată în ultimele nouă meciuri, contra Portugaliei, în martie.

Neînvinsă în preliminarii, Italia nu s-a simţit prea bine în amicale, unde a avut o serie de patru jocuri fără victorie înaintea succeselor cu Scoţia şi Finlanda.

Irlanda a câştigat doar un amical în 2016, contra Elveţiei, înaintea celei de-a doua participări consecutive la Euro.

Suedia a avut parte de încălzirea perfectă pentru Europeanul la care a ajuns doar după meciurile de baraj: a învins cu 3-0 Ţara Galilor în ultimul amical.

Grupa F:

Austria s-a calificat fără emoţii la Europene, cu nouă victorii din zece meciuri în preliminarii, însă a mai pierdut din viteză în amicale, unde a pierdut cu Elveţia, Turcia şi Olanda.

Ungaria n-a câştigat niciunul din ultimele trei jocuri de pregătire pentru primul European la care participă în ultimii 44 de ani.

Islanda a surprins pe toată lumea în preliminarii, însă debutanta la Euro are numai trei victorii în ultimele 12 partide.

Portugalia s-a calificat fără emoţii la Europene, însă a alternat victoriile cu înfrângerile în amicalele disputate după încheierea preliminariilor: a avut patru succese, printre care un spectaculos 7-0 în ultimul joc, şi trei eşecuri.

 

Lasă un comentariu