Peste un sfert de milion de pachete cu alimente de la UE, pentru judeţul Mureş

Distribuie pe:

Sunt în curs de pregătire graficele de livrare a pachetelor cu alimente asigurate prin Programul de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate - POAD 2015/2016, urmând ca produsele să fie distribuite în următoarele săptămâni.

Potrivit anunţului făcut public de Instituţia Prefectului, în judeţul Mureş vor fi distribuite 251.832 de cutii cu ajutoare alimentare, către 125.919 beneficiari. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt în Târgu-Mureş - 10.103, Reghin - 6.487, Band - 3.935 şi Târnăveni - 3.861.

Beneficiarii vor primi câte două pachete cu produse alimentare, fiecare dintre acestea conţinând: 1 kilogram de făină, 1 kilogram de zahăr, 1 kilogram de orez, 2 kilograme de mălai, 2 litri de ulei, 400 de grame de paste făinoase, o pungă de 500 de grame de fasole boabe şi câte o conservă cu carne de vită, pateu de porc, respectiv pastă de tomate.

Reamintim că sediul materiei privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate finanţat din Fondul de Coeziune al UE (POAD) este Hotărârea Guvernului nr. 799/2014, în vigoare de la 13 august 2015, potrivit căreia, în rândul categoriilor care beneficiază de ajutoare alimentare se numără şi persoanele fără venituri, stabilite prin dispoziţie a primarului, cu condiţia ca aceste persoane să dovedească, prin acte justificative, faptul că nu realizează niciun fel de venit.

Ca şi în anii precedenţi, beneficiarii vor primi înştiinţări privind documentele necesare, locul, data şi ora la care vor putea ridica pachetele cu alimente.

Lasă un comentariu