ANTIBACTERIAN CARE DISTRUGE E-COLI ÎN 30 DE SECUNDE

Distribuie pe:

Cercetătorii singaporezi de la Institutul de Bioinginerie şi Nanotehnologie, citaţi de descopera.ro, susţin că au creat un material, numit oligomer imidazoliu, care nu numai că omoară microbii rapid, dar previne şi dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice.

„Materialul nostru unic poate omorî bacteriile rapid şi poate inhiba dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Studiile de chimie computaţională au sprijinit descoperirile noastre experimentale, în care compusul cu catenă acţionează prin atacarea membranei celulare a bacteriilor. Acest material este, de asemenea, sigur pentru utilizare, deoarece are o sarcină pozitivă, care vizează numai bacteriile încărcate negativ, fără a distruge celulele roşii din sânge.

Compusul este nu doar un antibacterian rapid, dar şi unul eficient. Graţie unei structuri moleculare asemeni unui lanţ, oligomer imidazoliu este capabil să penetreze şi să distrugă membrana celulară a bacteriilor, păstrând noile tulpini rezistente la antibiotice. În mod impresionant, compusul a demonstrat că distruge 99,7% din bacteriile E. coli în numai 30 de secunde!

Oligomer imidazoliu a fost dezvoltat ca o alternativă la triclosan, un ingredient utilizat în produsele de igienă, cum ar fi săpunul şi pasta de dinţi. A fost demonstrat că triclosanul ajută la rezistenţa la antibiotice. Noul material, care se prezintă sub formă de praf alb solubil în apă, ar putea fi un înlocuitor viabil în diverse aplicaţii şi poate fi utilizat şi în spray-urile utilizate pentru sterilizarea caselor şi spitalelor.

Ameninţarea globală în ceea ce priveşte bacteriile rezistente la medicamente a creat necesitatea urgentă a unor noi materiale care pot ucide şi preveni dezvoltarea bacteriilor dăunatoare. Noul nostru material antimicrobian ar putea fi utilizat în produsele de consum şi de îngrijire personală pentru a sprijini bunele practici de igienă personală şi pentru a preveni răspândirea bolilor infecţioase", explică oamenii de ştiinţă. 

Lasă un comentariu