Ministrul Sănătății nu știe câți medici sunt în România: „Sistemul de sănătate e feudal"

Distribuie pe:

Sistemul de sănătate din România este un sistem de tip feudal, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, recunoscând că nu știe câți medici sunt în România și nici cum sunt plătiți.

Declarațiile au fost făcute miercuri seara, în cadrul discuțiilor care au avut loc după proiecția unui film despre rețeaua citostaticelor. A fost una dintre rarele apariții publice ale ministrului Vlad Voiculescu după preluarea mandatului, la 20 mai.

„În momentul acesta nu știm câți medici avem în România, nu știm cum sunt plătiți, nu știm exact cât cheltuim pe medicamente, nu știm câte plăți informale sunt, nu știm cu exactitate de ce o operație costă mai mult într-un loc decât în altul din perspectiva Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)", a spus Voiculescu.

Mai mult, acesta a declarat că sistemul nostru de sănătate funcționează ca o feudă medievală.

„Este o feudă de sus până jos și într-un sistem feudal. E mai puțin vorba despre oameni, despre oameni buni sau răi, este vorba de sistem și despre păstrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal și sper ca până la sfârșitul acestui mandat să destructurăm câteva lucruri", a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

 

Lasă un comentariu