De Înălțare, cu gândul la eroi

Distribuie pe:

La Daneș, în sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului Iisus la cer, au fost omagiați eroii căzuți în apărarea libertăților și întregirii hotarelor țării.

Cu acest prilej, părintele paroh Vichente Dăngulea a ținut o slujbă de pomenire, cu numele celor căzuți din această localitate. Nicolae Mosora, primarul comunei Daneș, a spus: „Dragi dănășeni, suntem din nou împreună la această sfântă sărbătoare, aducând omagiu celor care s-au jertfit pentru neamul românesc. Iată-ne împreună, voioși și încrezători în viitorul care va fi mai bun. În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru încrederea dumneavoastră, pe care mi-ați arătat-o prin votul de duminică, 5 iunie. Vă mulțumesc pentru încredere, victoria este a noastră, a dumneavoastră - oameni demni, care ați apreciat tot ceea ce am făcut pentru această comună. Adevărul și bunul simț ies învingătoare întotdeauna. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți! Doamne ajută!"

Părintele paroh Vichente Dăngulea a ținut să adauge: „Este Ziua Înălțării la cer a Domnului Iisus Hristos și, în același timp, Ziua Eroilor, eroi pe care noi îi pomenim ca români. În Imnul nostru pomenim numele lui Decebal și Traian - cei care sunt la origine ca și conducători ai celor două popoare - dacii și romanii - din care se va naște poporul român".

Să ne mândrim cu trecutul nostru, bine ar fi să ne mândrim și cu prezentul nostru și - de ce nu? - și cu viitorul nostru. Nu cumva să ajungem a ne mândri doar cu ce a trecut și să nu ne putem mândri cu prezentul.

Lasă un comentariu