Unde dai și unde crapă! UN CANDIDAT CARE ȘI-A ACUZAT RIVALII DE INCENDIU A FOST ARESTAT

Distribuie pe:

Voceatransilvaniei.ro ne prezintă o întâmplare demnă de scenariile cu mafioți, care ar recurge la orice pentru a-și atinge scopul, deși, în realitate, nu este vorba decât despre un simplu candidat dintr-o comună bistrițeană. Iată faptele relatate de voceatransilvaniei.ro:

„Candidatul UNPR din comuna bistrițeană Tiha Bârgăului, Daniel Resvanță, care și-a acuzat, chiar înainte de alegeri, contracandidații că i-ar fi incendiat casa și că ar fi tras cu arma după el și familia lui, a ajuns după gratii! Magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud au decis ca Resvanță să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă la omor calificat, înșelăciune privind asigurările, inducere în eroare a organelor judiciare, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și dare de mită.

Practic, din ce reiese conform tuturor acuzațiilor care i se aduc, Daniel Resvanță și-ar fi înscenat totul, doar pentru a pune mâna pe banii de asigurare a casei sale de vacanță. În plus, pe lângă el, în același dosar de cercetare, magistrații au decis ca două persoane din anturajul lui Resvanță, complici de-ai săi, să fie cercetate sub control judiciar pentru 60 de zile. Cele două persoane sunt chiar soția și amanta lui Resvanță, alături de care locuia inculpatul. Cu soția are trei copii, iar cu amanta, unul. Cu toții se aflau în casă, când capul familiei ar fi provocat incendiul.

Inculpatul Daniel Resvanță nu se află la prima întâmplare de acest fel, un alt incendiu cuprinzându-i o locuință și în 2013 - susțin procurorii - provocat tot de el. A reușit însă să îl convingă la vremea respectivă pe un pompier să spună că incendiul a avut „sursă naturală". Prim-procurorul Angela Sîngeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a explicat faptul că în urma incendiului din 2013, Rezvanță s-a ales cu nu mai puțin de 300.000 de euro, bani pe care i-a primit de la compania de asigurări la începutul lui 2016.

Dorind să repete „manevra frauduloasă", în data de 18 mai 2016, a încheiat o poliță de asigurare pentru casa din Tiha Bârgăului pe care, chipurile, a renovat-o recent cu banii din despăgubirea anterioară. Deși renovarea ar fi fost făcută de mântuială, casa a fost asigurată la 305.000 de euro, în ciuda faptului că nu merita mai mult de 40.000 de euro.

În sarcina inculpatului, a soției sale și a concubinei acestuia, s-a reținut tentativă la omor calificat și complicitate la tentativa de omor calificat, întrucât inculpatul a incendiat, iar cele două femei au acceptat să fie incendiat imobilul în cursul anului 2016, deși cei patru copii minori se aflau în imobil. Tot în sarcina celor trei s-a mai reținut infracțiunea la înșelăciune privind asigurările, respectiv complicitate la această infracțiune pentru că toți au cunoscut că această înșelăciune din 2016 s-a realizat în scopul obținerii sumei asigurate, deși polița de asigurare prezenta o valoare care nu era reală, având în vedere modalitatea în care a fost renovat acel imobil. De asemenea, cei trei mai sunt acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare și falsul în declarații, respectiv complicitatea la această infracțiune, întrucât toți au recunoscut, în mincinos, că au calitatea de persoane vătămate în cauze, deși cunoșteau cine a săvârșit faptele. Prin urmare, toți au ticluit probe în cauză. S-a mai reținut în sarcina inculpatului infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, pentru că a deținut fără drept o armă, și infracțiunea de uz de armă, fiindcă a executat cu ea șapte focuri. De asemenea, în sarcina lui s-a mai reținut și acțiunea de dare de mită comisă în cursul anului 2013 pentru că a oferit acelui inspector ISU autoturismul, astfel încât să obțină o altă cauză probabilă a producerii incendiului din 2013.

Resvanță riscă închisoare de la 7,5 ani la 12,5 ani pentru tentativa la omor calificat, de la 1 la 5 ani pentru înșelăciunea privind asigurările, de la 1 la 5 ani pentru infracțiunile de inducere în eroare a organelor judiciare și falsul în declarații, de la 1 la 3 ani nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar pentru dare de mită de la 2 la 7 ani.

La rândul său, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a comunicat că, în urma perchezițiilor, au fost ridicate o armă de vânătoare și 3 țevi pentru armă de vânătoare confecționată artizanal, un pistol neletal, o arbaletă, 7 cartușe de diferite calibre, trofee de cervide, lațuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea a fost indisponibilizat un autoturism de teren și un ATV.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul care inițial a sesizat faptele s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, iar față de cele două femei care-l însoțeau în noaptea respectivă s-a dispus măsura controlului judiciar.

Reamintim că Daniel Resvanță, candidatul UNPR pentru funcția de primar în localitatea Tiha Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud, a susținut, în data de 4 iunie, că a fost victima unei reglări de conturi, când un incendiu de proporții i-a cuprins locuința sa de vacanță. Din fericire, atât el, cât și soția și cei patru copii au reușit să iasă teferi din casa care ardea.

Așadar, cică mafia locală ar fi recurs la soluții extreme pentru a-l împiedica să câștige", informează voceatransilvaniei.ro.

Lasă un comentariu