SUCUL DE SFECLĂ SCADE TENSIUNEA ARTERIALĂ

Distribuie pe:

Medicii britanici de la Universitatea Queen Mary din Londra, citați de descopera.ro, au demonstrat că administrarea unei căni cu suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicații la persoanele cu tensiune arterială crescută.

„Studiul nostru a fost realizat pe un grup de 64 de pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani, timp de 4 săptămâni. Participanții au fost împărțiți în două grupuri, primul a băut 250 ml de suc de sfeclă zilnic, iar al doilea grup a luat medicamente.

Acest experiment a arătat beneficiile consumului de suc de sfeclă, deoarece, încă din a doua săptămână, a fost înregistrată o scădere a tensiunii arteriale până aproape de valorile normale. Astfel, cei care au băut suc de sfeclă au observat o îmbunătățire cu 20% a vasodilatației și reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inimă. Însă, efectul a dispărut la două săptămâni după experiment, timp în care a fost suspendată și utilizarea sucului de sfeclă, ceea ce înseamnă că tratamentul cu suc de sfeclă trebuie să devină o obișnuință zilnică.

În tot acest timp, cei care au luat medicamente nu au înregistrat nicio îmbunătățire semnificativă.

Sucul de sfeclă conține, pe lângă vitamine și nitrați anorganici, compuși ce mai pot fi găsiți și în salata verde și în varză. Odată ajunși în organism, aceștia se transformă în oxid nitric care relaxează și dilată vasele de sânge, ceea ce duce la o reducere a presiunii arteriale.

Consumul de sfeclă roșie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauză, deoarece este o bogată sursă de magneziu, clor, zinc, iod, calciu, nitrați naturali și sodiu", afirmă specialiștii britanici.

 

Lasă un comentariu