Atenţie, angajatori! ÎNCEP CONTROALE DRASTICE PENTRU DEPISTAREA MUNCII LA NEGRU

Distribuie pe:

Pentru perioada 16 iunie - 23 septembrie 2016, inspectorii antifraudă din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi salariaţii de la Inspecţia Muncii vor desfăşura, la nivel naţional, acţiuni de control operativ pentru prevenirea şi combaterea muncii la negru şi a celei subdeclarate, în cadrul operaţiunii „Cronos".

„Vor fi vizate, cu precădere, firmele care activează în confecţii, construcţii, pază şi protecţie, curăţenie, alimentaţie publică, silvicultură, transport, comerţ, arhivare şi depozitări.

În aceste sectoare, au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forţei de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare. Întrucât o mare parte dintre achiziţiile fictive sau artificiale de bunuri şi servicii, cu impact asupra TVA şi impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestată, inspectorii antifraudă şi inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activează în domeniile menţionate şi care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare", arată ANAF, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu