Semnal civic - UNPR spune nu moţiunii de cenzură!

Distribuie pe:

Apele politice nu s-au limpezit pe deplin, în urma alegerilor locale şi, iată, avem deja o temă nouă, impusă agendei politice naţionale: moţiunea de cenzură. Politica UNPR de prezervare a siguranţei naţionale dă, aproape de la sine, un răspuns dilemei dacă este sau nu necesară o moţiune de cenzură. Referindu-se la subiect, Valeriu Steriu, preşedintele UNPR spune că o moţiune de cenzură nu ar fi necesară: „în opinia mea, vă spun sincer, nu s-ar impune. UNPR-ul a militat întotdeauna pentru stabilitatea politică şi evident, chiar dacă lucrurile nu merg în direcţia cea mai mulţumitoare din multe puncte de vedere economic, credem totuşi că stabilitatea politică este cea care ar fi prioritară în perioada următoare. Vom discuta şi cu partenerii, pentru a vedea şi opinia dânşilor. Ajustările se pot face la nivelul Guvernului şi în eşaloanele de miniştri, nu trebuie neapărat o remaniere de amploare şi instalarea unui Guvern politic cu puţin înaintea unei runde de alegeri care va fi în această toamnă". Desigur, această poziţie nu exclude îmbunătăţirea activităţii guvernului, chiar o remaniere, de amploare redusă. Întrebat dacă are ceva de reproşat Guvernului Cioloş, liderul UNPR a răspuns: „sunt foarte mulţi oameni pe care i-am întâlnit în ultimele luni şi care au menţionat dificultăţile întâmpinate în asigurarea activităţilor agricole, în finanţarea acestora. De asemenea, toată lumea a văzut sincopele din zona sănătăţii, destul de ample şi neîntâlnite până acum, chiar în guvernele politice. De asemenea, sunt foarte multe stângăcii şi în partea de comunicare. Multe lucruri să spunem realizate, dar insuficient de bine comunicate au generat nemulţumiri şi frustrări".

Revenind la activitatea UNPR Mureş, am convocat pentru marţea viitoare şedinţa BPP judeţean, având pe ordinea de zi analiza rezultatelor alegerilor şi, în special, creionarea politicii de alianţe post electorale a progresiştilor mureşeni.

Observaţiile şi sugestiile dumneavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265 323.882. Audienţe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 42.

Lasă un comentariu