TRANSILVANIA FURATĂ CARACATIŢEI VERZI I S-AU TĂIAT TENTACULELE

Distribuie pe:

În paginile ziarului ,,Cuvântul Liber" am publicat un serial sub genericul ,,TRANSILVANIA FURATĂ", intitulat ,,Caracatiţa verde îşi extinde tentaculele în centrul României", în care am scos în evidenţă unele dintre anomaliile înfiinţării Parcului Natural Defileul Mureşului Superior şi darea în administrare, prin ,,licitaţie" unei societăţi comerciale private din Gheorgheni, judeţul Harghita, respectiv Societatea Comercială Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni SA, condusă de dr. ing. Melles Elõd.

Acestea cu buna ştiinţă şi sub oblăduirea Ministerului Mediului şi Pădurilor, condus de Borbely Laszlo, minister care a încheiat cu dr. ing. Melles Elõd şi societatea pe care o conduce Contractul de administrare nr. 6/18.03.2010, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire...!?

După semnarea contractului, dr. ing. Meles Elöd a înfiinţat o subunitate a S.C. Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni SA, numită Administraţia Parcului Natural Defileul Mureşului Superior (APNDMS), subordonată acestuia, nu ca o administraţie distinctă, cu personalitate juridică proprie, subordonată Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului, aşa cum prevăd reglementările OUG nr. 57/2007.

După multe încercări nereuşite de a demonstra că Administraţia Parcului Natural Defileul Mureşului Superior nu are personalitate juridică, şi alte posibilităţi legale de reziliere a contractului de administrare, iată că doamna Cristina Paşca Palmer, Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor a reziliat Contractul de administrare nr. 6/18.03.2010, încheiat de către Ministerul Mediului şi Pădurilor cu S.C. Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni SA, modificat prin Act Adiţional, prin Adresa nr. 4174/0PP din 10.06.2016, pe care o publicăm.

P.S. O să revin cu un material prin care voi demonstra un fals grosolan, care a contribuit din plin la rezilierea acestui contract!

Lasă un comentariu