Discurs - La sfârşit de clasa a 8-a

Distribuie pe:

Bună ziua!

Dragi profesori, doamnă învăţătoare, părinţi, dragi colegi! Bine aţi venit la festivitatea de absolvire a claselor a 8-a!

Parcă mai ieri păşeam pentru prima dată pe poarta şcolii. Anii au trecut repede. Am fost împreună 4 ani, iar cei mai mulţi dintre noi, chiar 8 ani.

Ne-am certat, ne-am împăcat, am râs şi am plâns împreună, iar asta ne-a apropiat.

S-au legat prietenii strânse, care nu pot fi rupte, ne-am format amintiri împreună - amintiri valoroase.

Mai ţineţi minte taberele şi excursiile în care am fost împreună? Cum profesorii ne pândeau la uşile camerelor şi noi şuşoteam ştiind că ei sunt acolo? Şi cât de grea era deşteptarea de dimineaţă după o noapte de râsete şi poveşti?

Vă mai amintiţi cum doamna profesor de matematică arunca cu cretă după cei visători? Când domnul profesor de geografie a rămas cu clanţa uşii în mână şi l-am convins să nu ne dea test că nu a fost o farsă?

Mai ţineţi minte când am chiulit toată clasa de la ora de religie şi domnul profesor ne-a iertat pentru că a fost primul chiul organizat?

Cum ne poreclea doamna profesor de biologie „oamenii albaştri" şi astfel aveam scuză pentru un comportamentul identic cu cel al unor fiinţe de pe altă planetă?

Cu toate că nu vrem, e momentul să ne separăm, vom ajunge să fim din nou boboci, însă bobocii liceului.

Un lucru e sigur: oricât de fericiţi vom ajunge, tot vom privi cu nostalgie în trecut şi ne vom aduce aminte de această perioadă din viaţa noastră ce urmează să se încheie.

Dragi colegi.... vă urez tot ce e mai bun şi să ţineţi minte că doar dacă credeţi în voi, visurile vi se vor împlini. Aştept să ne revedem peste 10 ani, peste 20 de ani.... peste 50 de ani.

Dragi profesori, fără voi nu am fi reuşit. Cu toţii veţi rămâne la loc sigur în sufletele noastre. Vă suntem recunoscători şi vă mulţumim.

Acum putem spune cu mândrie şi admiraţie că suntem absolvenţii şcolii gimnaziale „Dacia".

Vă mulţumesc!

 

Iris Huciu, clasa a 8-a A, Şcoala Gimnazială „Dacia" Târgu-Mureş

 

Lasă un comentariu