Sprijin guvernamental pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale!

Distribuie pe:

Pentru încurajarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (copii cu deficienţe de învăţare, cu dificultăţi de adaptare, cu dizabilităţi) să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, ceea ce sporeşte şansele pentru integrarea lor socială, Guvernul a alocat, în şedinţa de săptămâna trecută, suma de 68 milioane de lei, pentru acest an (2016). În aceeaşi şedinţă, a fost aprobată şi metodologia de alocare a sumelor unităţilor din învăţământul de masă, pentru acest an.

„De aceste drepturi vor beneficia copiii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi nu cei care beneficiază de o măsură de protecţie specială potrivit Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor", precizează Guvernul.

Sumele repartizate se aprobă din bugetele judeţelor şi vor fi folosite pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru toate zilele de şcolarizare pe anul 2016, constând în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei.

Fondurile sunt alocate pe fiecare judeţ, în funcţie de numărul de beneficiari, în temeiul prevederilor din legea educaţiei naţionale, potrivit cărora copiii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale, şcolarizaţi în unităţile de învăţământ special sau de masă, beneficiază de asistenţă socială (art. 48, alin 3, din Legea 1/2011).

Lasă un comentariu