Zi de sărbătoare la Şcoala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

17 iunie 2016, zi de sărbătoare la Şcoala Gimnazială Dacia, din Târgu-Mureş: elevii clasei a VIII-a, îmbrăcaţi festiv şi copleşiţi de emoţii, îşi iau la revedere de la cea de-a două casă a lor: şcoala.

Ca de obicei, fiecare sfârşit de an aduce, deopotrivă, bucurie şi tristeţe în sufletele tuturor celor obişnuiţi să vină zilnic la şcoală. Mai trişti par însă absolvenţii, cei care au crezut că abia aşteaptă să termine şcoala, însă, şi-au dat astăzi seama că odată plecaţi nu vor mai putea intra în sălile luminoase, nu-i vor mai vedea pe profesorii care le-au călăuzit paşii pe parcursul celor 4 ani de zile, nu vor mai putea împărţi zâmbete cu colegii lor, deveniţi, astăzi, foşti colegi. Acest paradox al sentimentelor îl regăsim şi-n sufletele profesorilor care sunt deopotrivă mândri de elevii lor care au absolvit cu brio cei patru ani de gimnaziu, dar totodată trişti că din toamnă nu-i vor mai vedea pe aceşti copii deosebiţi care au excelat nu doar în domeniul educaţiei, ci şi al sportului. Drept dovadă stau numeroasele premii speciale anunţate de dna director EVI SAVETA: HUCIU IRIS: Premiul al II-lea la Olimpiada judeţeană de Matematică, cu participare la Olimpiada naţională; Premiul I la Concursul Judeţean de Matematică „Simon Petru"; Premiul al III-lea la Concursul judeţean de matematică „Al. P. Ilarian"; Premiul al III-lea la Concursul judeţean de matematică „Numerus"; Menţiunea a II-a la Concursul interjudeţean de matematică „Marian Ţarina"; Menţiunea I la Concursul internaţional de matematică „David Geller"; LĂCĂTUŞ CARLA-ARIANA : Campioană naţională la handbal, medaliată cu aur; CURTA ANNE-MARIE: Campioană naţională la handbal, medaliată cu aur; TÂRŞOAGĂ ANDREEA REBECA: Campioană naţională la handbal, medaliată cu aur, desemnată cel mai bun inter stânga din ţară; BĂRĂBAŞ MONICA ALEXANDRA: Campioană naţională la handbal, medaliată cu aur, desemnată cea mai bună jucătoare din ţară în 2016, la junioare III; FĂRCAŞ TUDOR, PINTEA ALECSANDRU, DAVID BUTIURCĂ (cel mai bun apărător din ţară la momentul actual): Locul al IV-lea în cadrul Campionatului Naţional de handbal; NICUŞAN DANIEL ALEXANDRU: Premiu special pentru Locul III la Campionatul Naţional de înot, procedeul spate şi procedeul mixt. Le felicităm, de asemenea, şi pe cele două şefe de promoţie care au încheiat ciclul gimnazial cu 10 pe linie: HUCIU IRIS şi LĂCĂTUŞ CARLA.

Le mulţumim tuturor acestor elevi, precum şi colegilor lor, care astăzi şi-au luat la revedere de la noi, pentru toată implicarea de care au dat dovadă pe parcursul anilor petrecuţi în băncile şcolii noastre şi le urăm mult succes la Evaluarea Naţională!

Lasă un comentariu