DUPĂ O JUMĂTATE DE SECOL

Distribuie pe:

Promoţia 1966 a Şcolii Tehnice Veterinare de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" (fostul Liceu Agricol) şi-a dat întâlnire pentru prima dată de la absolvirea şcolii, sâmbătă, 18 iunie 2016. Organizatorii întâlnirii au fost Emanoil Grama, Gheorghe Ghira, Iolanda Hideg, Nagy Martin etc. Din cele trei clase de absolvenţi (2 clase de băieţi şi 1 de fete) au terminat aproximativ 90 de elevi, iar la „strigarea" catalogului de către profesoara Judit Coman şi pedagoga Korpos Gyõngyi au răspuns prezent de 30 de absolvenţi. Destăinuirile s-au făcut într-o sală de cursuri frumos pregătită pentru a-şi primi foştii elevi. Meseriile practicate de-a lungul carierei lor au fost: inginer zootohnist, medic veterinar, tehnician veterinar etc. Au răspuns prezent venind din Bucureşti, Târnăveni, Suedia, Sânpaul, Bistriţa, Corund, Voivodeni, Târgu-Mureş etc. O parte din rândul absolvenţilor n-au putut fi găsiţi, iar mulţi dintre ei au trecut la cele veşnice.

În clasa frumos pregătită pentru a-şi primi musafirii, cei 30 de absolvenţi şi-au expus autobiografia, din care a reieşit că au practicat meseriile de mai sus, şi-au întemeiat o familie, au copii şi nepoţi, astăzi toţi fiind pensionari.

După aceste momente emoţionante a urmat poza de grup pentru a rămâne ca amintire de la prima revedere după jumătate de secol.

La masa organizată cu acest prilej, unul din organizatori, Emanoil Grama, adresându-se foştilor colegi, spune: „Încep prin a vă adresa un bun venit la şcoala noastră dragă, de care ne-am despărţit acum 50 de ani cu ocazia susţinerii examenului de diplomă."

A urmat un moment de reculegere în memoria foştilor colegi, rostirea rugăciunii „Tatăl nostru", urmând depanarea amintirilor din timpul anilor de şcoală.

S-au revăzut, bucurându-se împreună după o jumătate de secol şi au hotărât ca următoarea întâlnire să aibă loc în prima sâmbătă a lunii iulie 2017.

Lasă un comentariu