SINODUL DIN INSULA CRETA

Distribuie pe:

Timp de două zile (18 şi 19 iunie 2016) aproximativ 250 de ierarhi au participat la Sinodul din insula Creta, Grecia, sinod care a avut misiunea să adopte o serie de obiective privitoare la misiunea comună a ortodoxiei. Documentele au fost elaborate în cadrul unor întruniri interortodoxe în ultimii 50 de ani şi privesc relaţiile dintre bisericile ortodoxe între ele şi cele autocefale cu restul lumii creştine şi necreştine.

Deşi la ultimele întâlniri pregătitoare capii Bisericii ortodoxe au căzut de acord că este necesară întrunirea Sinodală, cu câteva zile înainte de eveniment, dintre cele paisprezece biserici ortodoxe autocefale, patru Patriarhii au anunţat că nu participă. Este vorba de bisericile ortodoxe ale Bulgariei, Antiohiei, Georgiei şi Rusiei. Acestea au fost nemulţumite pentru faptul că amendamentele lor, la documentele Sinodului, nu au fost luate în seamă de Patriarhia de Constantinopol.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de către 24 de ierarhi conduşi de către PF Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De menţionat că duminică, 19 iunie 2016, de Pogorârea Sfântului Duh, aceştia au slujit Sfânta Liturghie împreună.

Lasă un comentariu